• pr

Snoeien langs de Ouderkerkerplas

OUDERKERK Vanaf eind oktober tot maart worden bomen en planten in recreatiegebied Ouderkerkerplas gesnoeid. Groengebied Amstelland, de beheerder van de Ouderkerkerplas, voert de werkzaamheden uit. Het snoeien houdt de bomen en planten gezond en zorgt ervoor dat ze kunnen groeien en bloeien.

Er wordt gesnoeid in een deel van recreatiegebied Ouderkerkerplas, tussen de Middenweg en Machineweg, Ook krijgen de bomen op het grote parkeerterrein en langs het fietspad een onderhoudsbeurt. Sinds 2010 heerst de essentaksterfte in Nederland, een ziekte waarvan de bomen niet herstellen. Ook een groot aantal essen zullen daarom verwijderd moeten worden. De overlast wordt tot een minimum beperkt, op wat licht oponthoud na, blijven de paden open. De werkzaamheden worden verspreid uitgevoerd over een periode van vier maanden.

In het gebied staan verschillende soorten bomen en planten. Door de groei van bomen en planten goed in te gaten te houden en tijdig te snoeien ontstaat er een variatie aan soorten kruiden, bloemen en planten. Niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook heel interessant voor dieren en insecten.