• Goede schoenen, voor ons heel gewoon, maar voor deze kinderen niet

    pr

Smeekbede om 2e hands kleding

OUDERKERK - Het prachtige weer van de afgelopen weken, nodigt veel mensen op dit moment uit om de kledingkast te ontdoen van overbodige winterkleding. Maar waar laat je die overbodige kleding? Men kan het inleveren in Ouderkerk aan de Amstel.

Een woordvoerder: "Een (winter)jas, fleecetrui, goede schoenen en warme dekens zijn voor ons in Nederland vaak zo vanzelfsprekend. Hoe anders is dat voor veel kansarme mensen in Oost-Europa. De maandenlange winter waar temperaturen van -20°C geen uitzondering zijn, is voor hen een dagelijkse strijd om te overleven. Zending over Grenzen helpt deze mensen. Maar dat kunnen wij niet alleen."

"Gun u uw tweedehands kleding en schoenen die nog in goede staat zijn een nieuw bestaan bij kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa? Ruim uw kledingkast op en breng de kleding langs bij mevrouw Burggraaf aan de Rondehoep West 59 in Ouderkerk aan de Amstel. Maak vooraf wel even een afspraak: 0297-582302. Voor een overzicht van de goederen die de mensen in Oost-Europa goed kunnen gebruiken, zie: zendingovergrenzen.nl/goederenlijst

HULPTRANSPORTEN Elk jaar gaan er circa 100 hulptransporten van Zending over Grenzen/ Mission Without Borders naar Oost-Europa. In de landen Albanië, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Moldavië, Roemenië en Oekraïne zijn er steunpunten van waaruit lokale medewerkers de hulp coördineren. Zij brengen de goederen bij de gezinnen, tehuizen en ouderen waar de hulp het hardste nodig is.

Zending over Grenzen maakt deel uit van een internationale organisatie om het werk mogelijk te maken in de genoemde landen.