• Zomerhartenactie.

    Riki Stichting

Riki houdt actie Zomerhartenwensen

OUDER-AMSTEL De Riki Stichting vervult deze zomer de hartenwens van ruim 1.500 ouderen.

Veel ouderen voelen zich eenzaam en komen amper de deur uit. In de zomerperiode, als kinderen en vrienden op vakantie gaan, is het verlaten gevoel extra groot. Door lichamelijke beperkingen kunnen veel ouderen ook niet alleen op pad. Bij de Zomerhartenwensenactie worden ze in het zonnetje gezet.

EXCLUSIEVE AANDACHT Sinds 2008 organiseert de Riki Stichting deze actie samen met de Zonnebloemafdelingen en verzorgingshuizen waar zij mee samenwerkt. De afgelopen weken hebben ruim 1.500 ouderen met vrijwilligers en leerlingen van basisscholen gesproken over hun wensen; een prachtig contactmoment. Het is voor ieder mens bijzonder om gevraagd te worden naar wat men het liefst nog zou willen doen en om hierover te kunnen vertellen aan iemand die luistert. Deze wensen mogen op kosten van de Riki Stichting vervuld worden.

AMSTELVEEN, OUDERKERK EN DUIVENDRECHT De Zonnebloem afdelingen Amstelveen-Zuid, Amstelveen-Molenkwartier, Amstelveen-Randwijck, Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht doen ook dit jaar mee met deze mooie actie. De vrijwilligers van deze afdelingen zorgen er gezamenlijk voor dat de wens van ruim honderd ouderen vervuld kan worden.