• Muziekfabriek voor groep 1-2

    Stichting Coherente
  • Kleuterkunst voor groep 1-2-3

    Dine

Naschoolse activitieten in Duivendrecht

19-09-2019, 11:08 | Lezersnieuws | Joëlle

Kleuterkunst 

Voor leerlingen van groep 1, 2 en 3 is er een naschoolse activiteit Kleuterkunst. De kinderen gaan creatief aan de slag met het thema herfst. Ze leren spelenderwijs met kleuren, vormen en de natuur iets moois te maken. Kom je gezellig kleien, knippen, plakken, stempelen en plezier maken? Deze naschoolse activiteit is op maandag van 15.00-16.30 uur op de basisscholen in Duivendrecht. Meer informatie en aanmelden voor deze activiteit kan op www.coherente.nl/cursus-jeugd.  

Tekenen en schilderen 

Zit jij in groep 6, 7, 8 en wil je tekenen en schilderen? Er start op woensdagmiddag een naschoolse activiteit tekenen en schilderen. Tijdens de lessen wordt gewerkt aan de hand van het thema film- en striphelden. Deze activiteit is op woensdag van 13.30-15.00 uur in het Dorpshuis in Duivendrecht. Meer informatie en aanmelden voor deze activiteit kan op www.coherente.nl/cursus-jeugd.  

Muziekschool Ouder-Amstel organiseert voor verschillende leeftijden naschoolse muziekcursussen. Kinderen van groep 1-2 kunnen deelnemen aan de Muziekfabriek. Voor groep 3-4 is er een Snuffelcursus Muziek en voor leerlingen van groep 5, 6, 7 is er Zingen uit school.  

Muziekfabriek  

Op woensdagmiddag van 14.15 tot 15.00 uur is er voor leerlingen van groep 1-2 de muziekfabriek. De leerlingen gaan kennismaken met allerlei vormen van muziek. Ze gaan zelf muziek maken op kleine instrumenten, bewegen op muziek, muzikale spelletjes doen om meer te begrijpen van maat en ritme. Deze naschoolse activiteit is in het Dorpshuis in Duivendrecht. 

Snuffelcursus muziek  

Van 13.30 tot 14.15 uur is er voor leerlingen van groep 3 en 4 een snuffelcursus muziek. De leerlingen maken kennis met verschillende muziekinstrumenten en met muziek in het algemeen. Zelf muziek maken op boomwhackers en trommels, zingen, bewegen en muzikale spelletjes doen om meer te begrijpen van maat en ritme. Deze naschoolse activiteit is op woensdag in het Dorpshuis in Duivendrecht. 

Zingen uit school? 

Onder begeleiding van Gonny Meester, zangdocent van Muziekschool Ouder-Amstel, gaan de leerlingen aan de slag met zowel Nederlandse en Engelstalige popnummers. In de lessen wordt aandacht besteed aan stem- en presentatietechnieken. Ook worden er verschillende manieren van inzingen aangeleerd. Deze naschoolse activiteit is voor leerlingen van groep 5, 6 en 7 in het Dorpshuis op donderdagmiddag.

Meer informatie over deze naschoolse actitivtietien van de Muziekschool op: op www.coherente.nl/cursus-jeugd.