• Dit dak is aan vervanging toe.

    pr

Rabobank-actie dakrenovatie en verduurzaming: Stem op de Amstelbocht

OUDERKERK IJsclub 'De Amstelbocht' neemt deel aan de Rabobank Clubkascampagne die van 2 tot en met 12 september duurt. Leden worden gevraagd het project van de dakrenovatie en verduurzaming door zonnepanelen te steunen door hun stem uit te brengen.

Afgelopen weken is er bij het clubhuis van 'De Amstelbocht' zeer hard gewerkt. De kleidijken zijn verhoogd, zodat er nu minimaal 50 centimeter water in de baan kan worden gezet. Deze winter was het gras in de baan een belangrijke spelbreker om begin maart de landijsbaan te kunnen openen. Met meer water in de baan zal het gras nagenoeg geen rol meer spelen. "Als de weergoden de vereniging goed gezind zijn, kan er komende winter wellicht op onze landijsbaan geschaatst worden," zo laat men weten.

NOODZAKELIJK Naast deze investering heeft de vereniging nog een noodzakelijke investering te doen. Het dak van de kantine moet worden vervangen. "Dit is een mooie kans om te verduurzamen en het dak te voorzien van zonnepanelen. De totale investering hiervan bedraagt 20.000 euro. Dat is een behoorlijk bedrag voor een vereniging, die al jaren geen inkomsten derft door gebrek aan natuurijs op de landijsbaan."

De vereniging neemt daarom deel aan de Rabobank Clubkascampagne. "Mocht u de vereniging een warm hart toedragen, dan kunt u uw stem uitbrengen, indien u Rabobanklid bent. Indien u wel een Rabobankrekening heeft, maar nog geen Rabobanklid bent kunt u tot en met 9 september lid worden via rabobank.nl/amstelenvecht onder het kopje 'De voordelen van het lidmaatschap'."

"De Amstelbocht hoopt dat veel leden het project van de dakrenovatie en zonnepanelen willen steunen, zodat dit in het voorjaar van 2019 gerealiseerd kan worden. Nu de kansen op een mooie landijsbaan weer zijn vergroot, heeft u wellicht ook interesse in de schaatstrainingen, die vanaf 13 oktober aanstaande op de Jaap Edenbaan weer worden gegeven. Opgeven kan via via info@amstelbocht.nl. U kunt zich aanmelden voor de trainingsgroep (dinsdag-, woensdag- of vrijdagavond) of de recreantentraining (donderdagavond)."

JEUGDSCHAATSEN "Voor het jeugdschaatsen op zaterdagmiddag (17.00 tot 18.00) kunt u uw kind aanmelden via EllyBosman@planet.nl of 020-4968996. Indien u dat op korte termijn doet, is het vrijwel zeker dat er voor de 'Amstelbocht-uren' ook abonnementen op de Jaap Edenbaan beschikbaar zijn."