• De bedreigde bomen langs de A9.

    ouder-amstel.nl

College roept Minister op motie te volgen

OUDER-AMSTEL Het College heeft een brief geschreven naar minister Cora van Nieuwenhuizen. Hierin roept het college de Minister op om de motie over het omstreden tankstation A9 te volgen.
De Tweede Kamer nam op 3 december een motie aan. Hierin verzocht de Tweede Kamer geen bomen te kappen voor een verzorgingsplaats met tankstation bij de A9. De gemeente is inmiddels ruim twee maanden in afwachting van het besluit van de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen. Daarom heeft het college een brief gestuurd naar de Minister.
In de brief vermeldt het college dat er in Ouder-Amstel met spanning wordt uitgekeken naar haar besluit over het volgen van de motie van de Tweede kamer om de verzorgingsplaats met tankstation bij de A9 te schrappen. Het college geeft aan dat zij het ziet als een unieke kans voor de Minister om vertrouwen in de politiek gestand te doen en aan de inwoners binnen en buiten onze gemeente te laten zien dat hun bezwaren serieus genomen worden, dat inwoners er echt toe doen.
Verder spreekt het college de hoop uit dat de Minister binnenkort tot een beslissing komt.