• Naomi Heidinga

Poffertjessalon gaat eerder open

OUDERKERK Pannenkoeken- en poffertjesliefhebbers opgelet: de Poffertjessalon gaat weer open! Dit jaar opent de salon al op 21 maart zijn deuren.

Naomi Heidinga

Dat is eerder dan normaal. "Dit is mogelijk dankzij de medewerking van de gemeente," aldus eigenaar Danny Pieters. De salon is dit jaar voor het zesde achtereenvolgende jaar in Ouderkerk te vinden, aan de Korendragerstraat.

"Wij zijn als familie al jaren met onze poffertjes te vinden op kermissen en evenementen," aldus Danny. "Ik heb het bedrijf zestien jaar geleden overgenomen van mijn vader. Sindsdien run ik het met mijn vrouw Marie-Louise. We krijgen hulp van een aantal parttimers en onze zoon en dochter helpen regelmatig een handje mee. In 2013 zijn we een nieuwe uitdaging aangegaan, door een aantal maanden op een vaste plek te staan. Mijn zoon ging van de lagere school naar het hoger onderwijs, en het hele jaar meereizen met de kermis was daardoor niet langer te doen. We hebben als standplaats voor Ouderkerk gekozen, vanwege de ervaringen die we hier tijdens de Ouderkerkse kermisweek hadden opgedaan. Tot dusver met succes. Mensen reageren positief op onze aanwezigheid en ook van de gemeente krijgen we alle medewerking."

TRADITIONELE MANIER De poffertjes worden nog steeds op traditionele manier gebakken. "Voor het bereiden van onze poffertjes gebruiken we de ouderwetse koperen plaat. De oude ambacht van het poffertjes bakken houden we in ons bedrijf in ere." De poffertjes worden traditioneel geserveerd met een beetje boter en poedersuiker, maar er zijn ook andere combinaties mogelijk. Poffertjes met verse aardbeien bijvoorbeeld of een likeursmaak. En wat te denken van een portie poffertjes met warme kersen of boerenjongens?

Naast poffertjes, staan ook pannenkoeken op het menu. "Een van onze hardlopers is 'de reus van Ouderkerk', met maar liefst zeven ingrediënten. Een andere variant is de Ronde hoep pannenkoek, met geitenkaas, rucola, walnoten en honing. De frisse polderpannenkoek is een variant met vers fruit. Het bedenken van nieuwe smaakcombinaties is een kwestie van om je heen kijken, evenals nadenken over wat in de smaak zal vallen bij de klanten. Vervolgens moet je het beestje nog een naam geven," lacht Danny. Ondanks alle nieuwe smaakcombinaties, is de traditionele pannenkoek met spek het populairst. "Voor onze pannenkoeken en poffertjes kiezen we waar mogelijk voor verse ingrediënten."

De familie Pieters zorgt regelmatig voor extra gezelligheid. "Met de Paasdagen kunnen kinderen paaseitjes zoeken. In het paasweekend staat er bovendien een springkussen. En natuurlijk is het tijdens de Ouderkerkse kermis weer een gezellige boel."

De Poffertjessalon is dinsdag tot en met zondag geopend van 10.30 tot 20 uur. Maandag is de salon gesloten. Voor kinderfeestjes, vieren van verjaardagen of jubilea kan men ook bij de salon terecht. Kinderen mogen bij een partijtje hun eigen pannenkoek versieren. Voor een feestje of groepsuitje is het handig om van te voren te reserveren. Het poffertjesseizoen eindigt eind oktober, dan sluit de salon. Meer info: www.poffertjessalon.nl en Facebook.com/Poffertjessalon.