• Rénanim

    Rénanim

Rénanim zingt liederen uit Joodse geschiedenis

DUIVENDRECHT Joods koor Rénanim zingt zondag 17 november om 15.00 uur in De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, liederen uit de Joodse geschiedenis. Het concert 'Licht en Donker: lichtvoetig door de donkere dagen' staat onder leiding van Marcela Obermeister-Shasha.

De naam Rénanim is afgeleid van het Hebreeuwse woord renana, dat vrolijk lied betekent, en is ontleend aan de gelijknamige Franse koorbeweging waar het koor deel van uitmaakt. Zij zingen liederen van Joodse gemeenschappen uit alle windstreken, uit verschillende perioden uit de geschiedenis van de Joodse diaspora. Rénanim is een koor zonder religieuze connotatie, maar wel met een passie voor Joodse muziek en belangstelling voor de verschillende culturen waar deze muziek haar oorsprong heeft. Ook niet- Joodse zangers en zangeressen zijn welkom.

DIRIGENT De dirigent, Marcela Obermeister-Shasha, is geboren in Argentinië. Na haar studie aan het conservatorium van Buenos Aires, waar zij lessen volgde bij Vivian Tabbush en Marcelo Silberleib, volgde zij een opleiding koordirectie aan de Rubin Academy in Tel Aviv bij Avner Itai. Sinds 1994 werkt zij al met nationaal bekende kinder- en jeugdkoren. Van 2000 tot 2002 studeerde zij koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Marcela leidt onder meer het Sjir Chadasj Koor van de LJG in Amsterdam. Daarnaast leidt ze het Koor Diplomatiek (Ministerie van Buitenlandse Zaken), het koor van de Raad van State en het koor esGROOT in Den Haag.

KAARTVERKOOP De entree bedraagt 15 euro. Plaatsen reserveren kan via stichtingkleinoot.nl. Kaartverkoop aan de zaal.