• Scène uit 'Repelsteeltje en de blinde prinses'

    Sanne Peper

Film en theater voor de jeugd in voorjaarsvakantie

AMSTELVEEN Schouwburg Amstelveen biedt in de voorjaarsvakantie weer een programma met voorstellingen en films voor de jeugd. Ook staat de Musical4Daagse voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar op het programma: Ze gaan 4 dagen zingen, dansen en acteren met als afsluiting een échte voorstelling.


PETER PAN Op zondagmiddag 16 februari is de Familiemusical 'Peter Pan' te zien. Wendy beleeft fantastische avonturen nadat Peter Pan haar slaapkamer binnenvliegt en haar meeneemt naar de magische wereld van Nimmerland. Het elfje Tinkerbel leert Wendy vliegen. Is Wendy klaar om samen met Peter Pan de strijd aan te gaan met de beruchte Kapitein Haak? De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en begint om 15.00 uur.

ACROBATIEK Diezelfde middag is vanaf 14.30 uur circustheater te zien in 'Wirwar' (6+). 's Avonds bij het schijnsel van het nachtlampje komen ze tevoorschijn. Kleine schaduwfiguurtjes die dansen door de nacht. Ze nemen het publiek mee op een theatrale reis vol spectaculaire acrobatiek.


THEATERCLOWN Woensdagavond 19 februari treedt theaterclown Jamie Adkins (8+) op. Jamie Adkins schopte het als clown van straatartiest in San Diego tot lid van Cirque du Soleil. Clownerie, balanceren en jongleren doet Adkins met flair. Aanvang 19.30 uur.

REPELSTEELTJE De nieuwe familievoorstelling ´Repelsteeltje de blinde prinses'' (8+) van Theater Rotterdam is in het laatste weekend van de voorjaarvankantie drie maal te zien: op vrijdag 21 en zaterdag 22 februari om 19.00 uur en op zondag 23 februari om 15.00 uur. 'Repelsteeltje en de blinde prinses' is het nieuwe uitbundige theaterfeest vol grappige verwikkelingen, liedjes en magische toverkunsten. Er is van alles aan de hand in het bos, op het paleis en onder de grond. Repelsteeltje kijkt wie hij met zijn tovenaarskunsten kan helpen. En dan arriveert er ook nog een geheimzinnige gebedsgenezeres aan het hof.

KINDERFILMS In de Cinema in Schouwburg Amstelveen draaien er tijdens de voorjaarsvakantie dagelijks leuke kinderfilms, zoals 'Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn' en 'De Grote Slijmfilm'.

Voor meer informatie: https://schouwburgamstelveen.nl/