• Pixabay

Twee besmettingen coronavirus in Ouder-Amstel

OUDER-AMSTEL Het coronavirus is nu ook vastgesteld bij twee inwoners van gemeente Ouder-Amstel. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Er zijn geen verdere details bekend gemaakt. Het zou gaan om een kind en de moeder van het kind.

In buurtgemeente Amstelveen is het aantal besmettingen van het virus nu opgelopen naar zes. Aalsmeer heeft drie vastgestelde besmettingen, De Ronde Venen twee. In Uithoorn zijn nog helemaal geen besmettingen vastgesteld. 

Gisteren zijn er volgens de GGD in de regio Amsterdam-Amstelland 11 mensen positief getest op het coronavirus. Het totaal aantal positief geteste personen in deze regio komt hiermee op 90. Van deze 11 nieuwe patiënten zijn er drie in het ziekenhuis opgenomen.

Niet alle mensen die ziekteverschijnselen hebben, worden meer getest. Alleen als een ziekenhuisopname nodig is, dan wordt de patiënt getest op het virus.

Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus