• Pont de Fuut.

    Recreatie Noord-Holland NV

Pontjes over de Amstel gaan voorlopig niet varen

OUDER-AMSTEL Normaal gesproken varen vanaf het eerste weekend in april de pontjes in Groengebied Amstelland weer. Vanwege het corona-virus blijven de pontjes over de Amstel voorlopig aan de kant. Het is vrijwel onmogelijk om op het pontje de geadviseerde 1,5 meter afstand tot elkaar te behouden.

Het zelfbedieningspontje de Koet dat de Ronde Hoep verbindt met Amsterdam-Zuidoost kan wel gewoon gebruikt worden. Bij gebruik van dit zelfbedieningspontje over het riviertje de Holendrecht gelden uiteraard ook de richtlijnen van het RIVM. Wacht desnoods even totdat het pontje weer leeg uw kant bereikt.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer het pontje de Smient en het pontje de Fuut in gebruik worden genomen. Dat is afhankelijk van de maatregelen die het kabinet neemt om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het pontje de Smient vaart tussen de Amsteldijk in Amsterdam Buitenveldert en de Ouderkerkerdijk in Amsterdam Watergraafsmeer. Het pontje de Fuut ter hoogte van de Nesserlaan zorgt voor de verbinding tussen Amstelveen en het vogelrijke gebied de Ronde Hoep.