• Pixabay

Geen nieuwe coronabesmettingen in Ouder-Amstel, wel 1 in Amstelveen

OUDER-AMSTEL Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is in Ouder-Amstel gelijkgebleven op 4 besmettingen. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Het besmettingspercentage per 100.00 inwoners is in Ouder-Amstel nog steeds 28,7.

Amstelveen heeft er één coronapatiënt bijgekregen en ging van 26 naar 27. Het besmettingspercentage per 100.00 inwoners is in Amstelveen opgelopen van 28,6 naar 29,7. In Amsterdam is dat percentage opgelopen van 18,7 naar 21,8. Het totaal aantal geregistreerde besmettingen in de hoofdstad is gestegen van 161 naar 188. 

In deze regio telt Amstelveen met Ouder-Amstel verhoudingsgewijs de meeste besmettingen per 100.000 inwoners. In Aalsmeer zijn er 7 (gisteren 5) en in Uithoorn 2. Per 100.000 inwoners zijn dat respectievelijk 22,1 en 6,8 patiënten. 

ZIEKENHUIS GGD Amsterdam Amstelland meldde gisteren in de dagelijkse update van de testresultaten dat het aantal vastgestelde besmettingen in deze regio is opgelopen van 195 naar 231. Zaterdag werden 36 mensen positief getest op het coronavirus. Van deze 36 nieuwe patiënten zijn er voor zover nu bekend 13 in het ziekenhuis opgenomen. In totaal zijn in de regio Amsterdam Amstelland 64 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

Landelijk is het aantal geregistreerde besmettingen met het coronavirus gestegen van 3.631 naar 4.204. Sinds de begin van de uitbraak van het coronavirus zijn er in totaal 179 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar.

MEER BESMETTINGEN Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger omdat lang niet alle mensen met ziekteverschijnselen getest worden. Het RIVM heeft het testbeleid voor corona aangepast: niet meer iedereen die mogelijk besmet is met het coronavirus wordt getest. Als mensen klachten hebben die op het coronavirus wijzen, moeten ze thuis blijven totdat ze minstens 24 uur geen klachten hebben.  De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Dit zijn vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte. Dit nieuwe beleid van het RIVM is erop gericht om kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen.

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM.


Bron: LocalFocus