• bdu

Eén nieuwe besmetting coronavirus in Ouder-Amstel

OUDER-AMSTEL Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is in Ouder-Amstel gestegen naar 4. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Dat is er 1 meer dan gisteren. Het besmettingspercentage in Ouder-Amstel is nu 28,7 per 100.000 inwoners.

REGIO In buurtgemeente Amstelveen is het aantal vastgestelde besmettingen gestegen naar 26, per 100.000 inwoners is het besmettingspercentage daar nu 28,6. In deze regio telt Amstelveen met Ouder-Amstel verhoudingsgewijs de meeste besmettingen per 100.000 inwoners. In Aalsmeer zijn dat er 5 mensen besmet met het virus en in Uithoorn 2. Per 100.000 inwoners zijn dat respectievelijk 15,8 en 6,8 patiënten. Amsterdam gaat in de regio nog steeds aan kop met 161 coronapatiënten (dit waren er gisteren nog 127).

ZIEKENHUIS GGD Amsterdam Amstelland meldde gisteren in de dagelijkse update van de testresultaten dat het aantal vastgestelde besmettingen in deze regio is opgelopen van 157 naar 195. Vrijdag werden 38 mensen positief getest op het coronavirus. Van deze 38 nieuwe patiënten zijn er voor zover nu bekend 14 in het ziekenhuis opgenomen. In totaal zijn 48 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

LANDELIJK In een dag tijd zijn 30 mensen in Nederland overleden aan de ziekte Covid-19, die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Het totaal aantal doden komt daarmee op 136, maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdag bekend. Verder werden sinds vrijdag 637 mensen positief getest op het virus, waardoor het totaal aantal besmettingen nu op 3631 staat. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 63 en 95. De meesten overledenen zijn tussen de 80 en 84 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant. Het zijn er 1180. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (486), Noord-Holland (461) en Limburg (418).

Op de afdelingen intensive care (ic) liggen nu zeker 285 patiënten. Dat is het laatste cijfer van de Nationale Intensive Care Evaluatie, die continu nieuwe informatie krijgt over de situatie in ziekenhuizen.

Het RIVM gaat ervan uit dat meer mensen besmet zijn met het coronavirus dan nu bekend is. Niet iedereen wordt meer getest.

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus