• Pixabay

Drie vastgestelde besmettingen coronavirus in Ouder-Amstel

OUDER-AMSTEL Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is in Ouder-Amstel gestegen naar 3. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Gisteren waren er nog twee officieel vastgestelde besmettingen.

In totaal zijn nu in Nederland officieel 2.051 besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger omdat lang niet alle mensen met ziekteverschijnselen getest worden. Het RIVM heeft het testbeleid voor corona aangepast: niet meer iedereen die mogelijk besmet is met het coronavirus wordt getest. Als mensen klachten hebben die op het coronavirus wijzen, moeten ze thuis blijven totdat ze minstens 24 uur geen klachten hebben.  De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Dit zijn vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte. Dit nieuwe beleid van het RIVM is erop gericht om kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen.

GGD Amsterdam-Anmstelland meldde gisteren aan het eind van de middag dat in de regio Amsterdam-Amstelland dinsdag 13 mensen positief getest op het coronavirus. Het totaal aantal positief geteste personen in deze regio komt hiermee op 103. Van de 13 nieuwe patiënten zijn er 2 in het ziekenhuis opgenomen.

De testresultaten komen verspreid over de dag binnen bij de GGD. De dienst geeft 1 keer per dag een update van de laatste stand van zaken.

Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus