• Coherente

Coherente maakt nieuw cursusaanbod bekend

OUDER-AMSTEL In september begint weer een nieuw cursusseizoen in Ouder-Amstel. Ook dit jaar is Stichting Coherente erin geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen.

Nieuw (of weer terug) in het programma: Essentrics, Outdoor Bootcamp en een Naaicursus. Denkt u er over om Tai Chi te gaan beoefenen, om (weer) te gaan tekenen en schilderen of om na de vakantie eens echt te gaan beginnen met bewegen in een gezellige groep? Wilt u zingen in een Smartlappenkoor, dansen op wereldmuziek, leren uw eigen kleding te naaien of soepelheid en ontspanning vinden door middel van yoga met meditatie? In september begint weer een groot aantal cursussen voor diverse doelgroepen. Een greep uit
het aanbod:

BEWEGEN Of u nu fit wilt worden of fit wilt blijven, of u nu een pittige workout wilt of liever wat rustiger aan doet, of u nu beginner of gevorderde bent, voor elke leeftijd is er een leuke les! In de lessen kunt u werken aan uw kracht, conditie, lenigheid, coördinatie en/of balans, voor elk wat wils. Er zijn bijvoorbeeld lessen Fit for Life, Pilates, Conditietraining, Bootcamp (indoor én outdoor), Tai Chi en Werelddansen.

MEER BEWEGEN VOOR OUDEREN Op diverse locaties en tijden zijn er gymlessen voor ouderen. Tijdens de lessen werkt u aan balans, kracht, soepelheid en coördinatie, meestal op leuke en gevarieerde muziek. Het is goed om te bewegen, daardoor blijft u langer fit, zowel lichamelijk als mentaal. De lessen zijn ook nog eens gezellig! Wist u al dat de meeste ziektekostenverzekeraars de kosten van de lessen vergoeden? In de lessen op woensdag in Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Waver is nog volop plaats.

YOGA Het beoefenen van yoga heeft veel positieve effecten op de gezondheid. Je hoeft niet heel flexibel te zijn om aan yoga te beginnen, je wordt het vanzelf. Door yoga wordt je sterker, soepeler, je houding verbetert en door de ademhalingsoefeningen verbetert de longcapaciteit. Veel mensen die aan yoga doen zeggen kalmer en minder gespannen te zijn en zich beter te kunnen concentreren. Coherente biedt verschillende lessen, met verschillende accenten. Hatha Yoga, de klassieke vorm, Mindful Yoga en Yoga met meditatie, Iyengar Yoga, met aandacht voor het heel precies uitvoeren van de lichaams- en ademhalingsoefeningen, en Critical Alignment Yoga, met extra aandacht voor nek, schouders en rug. Stoelyoga, waarbij de oefeningen in en om de stoel plaatsvinden in plaats van op de mat, neemt een speciale plaats in het programma in en is ook zeer geschikt voor mensen die minder mobiel zijn door leeftijd of gezondheid. In veel yogalessen is plaats voor nieuwe deelnemers.

CREATIEF In diverse korte cursussen, van acht tot twaalf lessen, kunt u zich creatief ontwikkelen. Er is een Naaicursus en er zijn diverse cursussen Tekenen en schilderen. Bent u al wat ouder en wilt u met allerlei verschillende materialen knutselen? Dan is het Creatief Atelier iets voor u! In het Atelier kunt u een keer in de twee weken de mooiste en leukste creaties maken, met papier, stof, verf, glas, kralen, enzovoort.

COHERENTE Stichting Coherente verzorgt cursussen in Duivendrecht, Ouderkerk en Waver, gericht op bewegen, creativiteit, ontplooiing en zelfredzaamheid. Veel deelnemers ervaren het als heel plezierig om dichtbij huis, in het eigen dorp, een cursus bij Coherente te doen en elkaar daar te ontmoeten.
Kijk op de www.coherente.nl voor het volledige cursusaanbod. Ook kunt u een cursusfolder met informatie afhalen bij onder meer het Dienstencentrum, D. van Haarlemstraat 3, Ouderkerk en het Dorpshuis, Dorpsplein 60, Duivendrecht. De cursussen gaan door bij voldoende belangstelling. Voor meer informatie, bel 020-6993164.