• Chequewinnaars uit Amstelveen en omgeving.

    Rabobank Amstel en Vecht

Amstelbad ontvangt donatie Rabobank

OUDER-AMSTEL Rabobank Amstel en Vecht heeft woensdag 16 oktober 100.000 euro verdeeld over 82 verenigingen en stichtingen uit de regio. De leden van de bank hebben afgelopen periode kunnen stemmen. De uitslag werd onthuld tijdens feestelijke bijeenkomsten bij hockeyclub HIC in Amstelveen en hockeyclub MHC Weesp in Weesp.

Met het geld van Rabo ClubSupport kunnen clubs hun maatschappelijke, duurzame of educatieve initiatief realiseren. Niet de Rabobank, maar de leden van de coöperatie hebben bepaald welk maatschappelijke initiatief een financiële bijdrage verdient. De doelen van de clubs waren zeer divers: een podium voor jonge festivalgangers tijdens Jazz in het Dorp in Amstelveen, een elektrische duofiets voor Stichting Fietsmaatjes in Amstelveen, een bijdrage voor de Kinderspeelstraat tijdens Koningsdag voor Oranje Vereniging Weesp en een sneeuwschuiver voor ijsclub Volharding uit Abcoude. Grote winnaar was Stichting het Amstelbad uit Ouderkerk aan de Amstel. Die stichting kreeg 6.509 euro voor het verven van het basin van het grote bad.

"Wij geven ieder jaar een deel van onze winst aan verenigingen en stichtingen. Ze brengen mensen samen, zorgen ervoor dat talenten worden benut en inwoners van onze regio een sociaal netwerk opbouwen en elkaar verder helpen," aldus directievoorzitter Ugur Pekdemir van Rabobank Amstel en Vecht.