• bdu

Aantal coronapatiënten in Ouder-Amstel stijgt naar 7

OUDER-AMSTEL Volgens de meest recente cijfers van het RIVM, die om 14.00 uur gepubliceerd zijn, zijn er in Ouder-Amstel sinds gisteren twee nieuwe personen positief getest op het coronavirus. Het totale aantal besmette personen in Ouder-Amstel is hiermee gestegen naar 7. 

LANDELIJK Sinds gisteren zijn in heel Nederland  811 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 5560. Onder hen zijn 1495 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). 63 patiënten zijn sinds de vorige update (gisteren) gemeld als overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 276 mensen gemeld als overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar.

MEESTE BESMETTINGEN De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1739 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740).

NIET GETEST Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus