• Wethouder Barbara de Reijke wil voldoende beweging in Ouder-Amstel stimuleren.

    ouder-amstel.nl

28 dagen 10.000 stappen per dag

OUDER-AMSTEL In de maand september gaan duizenden mensen wereldwijd de uitdaging aan om 10.000 stappen per dag te zetten. De maand september is omgedoopt tot Steptember en door mee te doen worden veel mensen gestimuleerd om meer te bewegen en daarnaast geld ingezameld voor mensen met Cerebrale Parese (een houding- en bewegingsstoornis die zijn oorzaak heeft in de hersenen). Ook in Ouder-Amstel wordt aandacht besteed aan het voldoende bewegen en gaat wethouder Barbara de Reijke de uitdaging aan.

Elke dag voldoende bewegen is nodig om gezond te zijn en gezond te blijven. Deelname aan Steptember past naadloos in gezondheidsbeleid Ouder-Amstel waarin dagelijks bewegen gestimuleerd wordt. Wethouder Barbara de Reijke van Sport en Gezondheid heeft vorig jaar met het voltallige college meegedaan met Steptember en is de uitdaging aangegaan. "Omdat ik veel vergaderingen heb, zie ik dat het op een werkdag niet altijd makkelijk is om aan 10.000 stappen te komen. Door mee te doen met Steptember ging ik een stappenteller gebruiken en zag ik dat ik op een gewone werkdag maar op een paar duizend stappen kwam met mijn normale bezigheden. Ik moest er echt voor zorgen dat ik wat vaker ging lopen. Vaak ging ik 's avonds nog een wandeling maken om aan mijn stappen te komen. Een uurtje sporten in de week is niet genoeg."

Doe mee met Steptember, en meld je aan om de uitdaging aan te gaan om 28 dagen lang 10.000 stappen per dag te zetten. Het helpt je fitter te worden, je beter te voelen en beter te slapen. Tegelijkertijd kan je je vrienden en familie vragen je te sponsoren voor deze inspanning. Hiermee help je geld in te zamelen voor kinderen en volwassenen met cerebrale parese.

Aanmelden kan op www.steptember.nl.