• Foto Inge Baas-Kleinsma/ Ontwerp Roy de Groot

OVA brengt musical Jekyll & Hyde in schouwburg

AMSTELVEEN Na een jaar repeteren mogen de leden van musicalvereniging OVA weer de bühne op. Deze keer brengt OVA op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari een eigentijdse versie van de musicalthriller 'Jekyll & Hyde' in de grote zaal van Schouwburg Amstelveen. Het verhaal gaat over de eeuwenoude tweestrijd tussen goed en kwaad. De musical bevat bekende nummers zoals 'This is the moment'.

"We vinden ieder jaar weer een nieuwe productie met een bijzondere uitdaging. Na Evita vorig jaar hebben we weer onze tanden gezet in een prachtig stuk met sterke ensemble scènes, een dramatisch verhaal, historische kostuums met een twist en de meest uitdagende hoofdrol die je je voor kunt stellen. Ga er maar aanstaan zowel de aardige Henry Jekyll en de moordlustige Edward Hyde spelen. En die transformaties volgen elkaar in een van de prachtige nummers pijlsnel op," vertelt OVA-voorzitter Maura Breur in een toelichting op de voorstelling.

Het verhaal gaat over Dr. Henry Jekyll die op het punt van een grote doorbraak staat in zijn medische experimenten. Hij tracht het goed en kwaad in de mens te scheiden van elkaar, waardoor het kwaad geëlimineerd kan worden. Hij neemt het besluit om zichzelf als proefpersoon te gebruiken met onverwachte gevolgen. Zijn duistere kant, in de vorm van Edward Hyde, neemt bezit van zijn lichaam en ziel. Henry Jekyll gaat daarop de strijd aan met zijn kwaadaardige, moordlustige zelf.

De vereniging bracht eerder naast 'Evita'' ook 'Beauty and the Beast' en 'Ciske de Rat' op de planken. OVA werd ook genomineerd voor diverse Amateur Musical Awards.

Kaarten voor de voorstelling 'Jekyll & Hyde' zijn te boeken via: ova-amstelveen.nl