• Nissim Men

Ouderkerk in één kunstwerk

OUDER-AMSTEL Molen de Zwaan, het Kampje, de Amstelkerk, de Urbanuskerk en de restaurants aan de Amstelzijde in één beeld? In eerste gedachte lijkt dit onmogelijk. Nissim Men, internationaal kunstfotograaf uit Amsterdam, tovert fantasie om tot realiteit met zijn City Portraits.

Over zijn conceptgedachte: "Ik inventariseer het verleden, het heden en de toekomst van een stad of een dorp. In het gemeentearchief selecteer ik historische kaarten en prenten; in de stad of het dorp praat ik met de mensen en luister naar hun verhalen; en ik kijk ik naar architectuur, culturele ontwikkelingen en karakteristieke bezienswaardigheden. Al deze ingrediënten vormen voor mij de inspiratie om sprekende foto's van plekken en gebouwen te maken. Die ik vervolgens combineer tot een finale versie van een City Portait; waarbij ik mij laat inspireren door Hollandse landschapsschilders".

Nissim Men vertelt verder: "Ik dacht mijn werk vooral terug te zien in de hal van een gemeentehuis of in de entree van een bedrijf. Maar zeker de helft van al mijn City Portraits zijn inmiddels aan particulieren verkocht. Het raken van de juiste snaar in combinatie met iets aparts en exclusiefs als fijne herinnering aan geboorteplaats, woonplaats of verblijfplaats maken de City Portraits voor mensen heel waardevol".

En tot slot: "Elke stad of ieder dorp heeft zijn eigen charme. Een City Portrait is dan ook van elke stad of ieder dorp te maken. Er zijn er nu 50 van Nederlandse gemeentes; met natuurlijk Amsterdam, Rotterdam en Den Haag; maar ook bijvoorbeeld Almelo, Zwolle, Venlo en zelfs onder andere Naarden, Weesp en Soest. En nu dan ook Ouderkerk aan de Amstel. Echt overal staan karakteristieke gebouwen, oud of nieuw, hoog of laag. Het zoeken is naar de juiste mix en dat is en blijft mijn passie"

Er worden maximaal twaalf unieke en exclusieve exemplaren van een City Portrait gedrukt. Dit gebeurt op geborsteld aluminium met een formaat van 140 x 55 cm of op kwalitatief hoogstaand Hahnemühle papier op een formaat van 125 x 50 cm (inclusief kader). Beeldende kunstenaar en fotograaf Nissim Men (57) beeldend kunstenaar is geboren in Tel Aviv. Van 1986 tot 1989 studeerde hij fotografie aan de Academy of Art and Design Bezalel in Jeruzalem. Inmiddels woont hij al jaren in Amsterdam en raakte gefascineerd door steden en de ontwikkeling daarvan. Er zijn inmiddels honderden City Portraits gemaakt van de meest uiteenlopende steden zoals onder andere Parijs, Berlijn, Barcelona, München, Budapest, Athene en vele andere.

Check voor een volledig overzicht van de Nissim Men City Portraits de website http://www.citys-portraits.com

http://www.nissimmen.com