• pr

Ouderen in de regen het water op

OUDERKERK Het weer viel ontzettend tegen op maandag 18 juni. Regen, wind en koud was het. Maar ondanks dit tegenvallende weer waren negen ouderen op bezoek bij Watersport Vereniging Ouderkerkerplas. De senioren gingen kennismaken met zeilen, georganiseerd door de Watersport Vereniging Ouderkerkerplas en stichting Coherente.

De ouderen toonden zich verrast over deze prachtige locatie. Ondanks dat ze al jaren in Ouderkerk aan de Amstel woonden, waren ze nog nooit in dit hoekje geweest. De lucht was grijs, maar het bleef aantrekkelijk om naar buiten te kijken. Tijdens de koffie vertelde het oudste lid van de watersportvereniging, meneer Bijleveld, het een en ander over de Ouderkerkerplas, het ontstaan van de vereniging en het zeilen. Daarna werd de groep rondgeleid door het gebouw.
Op het moment dat de groep naar buiten ging om de verschillende boten te bekijken begon het harder te regen. De jassen gingen dicht en de capuchons gingen op, de rondleiding ging verder en de eerste groep zeilers trok het water op. Het was genieten op het water. Het voelde bijzonder en iedereen kroop nat maar stralend uit de boot. Onderweg vertelde meneer Bijleveld het een en ander over de windrichtingen, erg leerzaam. De ochtend werd gezamenlijk afgesloten met broodjes en fruit.