• import

Ouder-Amstel laaiend op Eenhoorn: geen goede manier van samenwerken


OUDER-AMSTEL Burgemeester en wethouders van Ouder-Amstel zijn laaiend op Burgemeester Eenhoorn van Amstelveen. Die bracht donderdag compleet onverwacht een bericht naar buiten waarin hij zijn noodzaak uitspreekt voor een open gesprek over bestuurlijke samenwerking in de regio Amstelland. Vooral de passage om Duivendrecht te schrappen is keihard overgekomen.

Burgemeester Joyce Langenacker van Ouder-Amstel: "Wat ons onaangenaam heeft verrast is de weg die gekozen is. Niet alleen het persbericht lag al klaar, maar ook een uitgebreid verslag van zijn bestuurlijke verkenning en een aanbevelingsbrief voor burgemeesters en de commissaris van de Koning. Wij ervaren dit als een bijzondere manier van uitnodigen voor een open gesprek."

"De inhoud van de verkenning is volledig afkomstig van burgemeester Eenhoorn en gebaseerd op zijn persoonlijke waarnemingen en ideeën. Wij missen hier, voor ons belangrijke kernwaarden, als samenwerking, transparantie, goed nabuurschap, openheid maar ook onafhankelijkheid."

"In de stukken worden her en der pittige uitspraken gedaan. Het zonder enige schroom afsplitsen van Duivendrecht van onze gemeente is wellicht het meest extreme voorbeeld. Logisch dat wij dergelijke uitspraken verwerpen. De uitspraken gaan over ons, hebben effect op ons en veel belangrijker nog, op onze inwoners. Maar het zijn niet onze uitspraken."

Langenacker laat weten altijd open te staan voor een dialoog. "Maar deze benadering past in onze ogen niet bij een goede manier van samenwerken."