• Ringsteken op het Prinses Ireneplantsoen.

    Naomi Heidinga
  • De Oranjefeestweek barst weer los.

    Oranjecomité

Oranjefeestweek gaat van start Ouderkerk

OUDERKERK De jaarlijkse Oranjefeestweek in Ouderkerk gaat zaterdag 20 april van start. Tot en met zondag 28 april vinden er allerlei activiteiten plaats die georganiseerd zijn door het Oranjecomité.

RINGSTEKEN Dit jaar begint de Oranjefeestweek op zaterdag 20 april om 11.00 uur weer met ringsteken te paard of pony rondom het Prinses Ireneplantsoen. Het is volgens de organisatie altijd een prachtig gezicht als de paarden, met of zonder aanspanning, voorbij komen rijden.

Ook het spijkerbroekhangen is weer weer terug van weggeweest! Wie hangt het langst? Deelnemers worden verdeeld In de leeftijdscategorieën 9 t/m 12 jaar, 13 t/m 16 jaar en 17 t/m 99 jaar. Schoenen dragen is verplicht. Inscrhijven vanaf 15.15 uur, aanvang 15.30 uur.

FIETSPUZZELTOCHT Op tweede paasdag (maandag 22 april0 is er weer de Familie Fietspuzzeltocht. De route voert zoveel mogelijk over fietspaden en autoluwe wegen. En met een afstand van circa 30 km kan iedereen volgens het Oranjecomité meedoen. Deelnemers kunnen genieten van de omgeving en proberen om de vragen, die tijdens en na afloop van de rit gesteld worden, zo goed mogelijk te beantwoorden. Tussen 10.30 en 12.00 uur kan er gestart worden bij sporthal Bindelwijk. Alle deelnemende kinderen ontvangen na afloop een oranjekaart en er zijn geldprijzen te winnen.

VOSSENJACHT Op dinsdagavond 23 april dwalen er weer verschillende 'vossen' door het dorp. Het is dan weer tijd voor de jaarlijkse Vossenjacht. De kinderen uit de groepen 5 t/m 6 gaan vanaf 18.45 uur op jacht. De kinderen uit groep 7/8 om 19.15. De start is bij Sporthal Bindelwijk.

KINDERSPELEN Voor alle kinderen uit de groepen 1 t/m 8 staat sporthal Bindelwijk woensdagmiddag 24 april in het teken van de Kinderspelen. Het inschrijven is vanaf 15.00 uur en de start om 15.30 uur. Zowel in de sporthal als op het buitenterrein zijn er verschillende spelletjes. Alle deelnemende kinderen krijgen na afloop een oranjekermiskaart die ze vrij kunnen besteden op de kermis. En natuurlijk kunnen zij ook weer een prijsje winnen.

TONKNUPPELEN Op donderdag 25 april kan iedereen vanaf 16 jaar meedoen aan tonknuppelen. Inschrijven is mogelijk om 16.15 uur en de start is om 16.30 uur. Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats voor het gemeentehuis.

SAMENZANG De feestweek is er niet alleen voor de jeugd, maar ook voor de ouderen. Donderdagavond 25 april wordt weer de gezellige verrassingsavond gehouden in het Dienstencentrum. Alle ouderen woonachtig in Ouderkerk worden van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze samenzangavond. Wie vervoer nodig heeft kan meer informatie vinden in het programmaboekje.

KRATSTAPELEN Liefhebbers kunnen op vrijdag 26 april meedoen aan kratstapelen. Vanaf 19.15 uur kunnen ze zich inschrijven op de hoek Dorpsstraat / Raadhuislaan. De winnaars ontvangen een geldprijs.

KONINGSDAG Zaterdag 27 april wordt uiteraard Koningsdag gevierd. Iedereen is 's ochtends welkom bij het gemeentehuis voor de aubade. Aansluitend wordt de kleedjesmarkt geopend. Evenals vorig jaar is de kleedjesmarkt in de Dorpsstraat alleen toegestaan tussen Café De Vrije Handel en het Pontje. De kleedjesmarkt in de Dorpsstraat is alléén bedoeld voor verkopende kinderen uit de groepen 1 t/m 8. Om 10.30 uur is er de kindervoorstelling in sporthal Bindelwijk voor de groepen 1t/m 4.

Om 19.00 uur kunnen liefhebbers zich inschrijven voor het ringsteken met auto's en motoren, waarna om 19.30 uur de bijrijders zoveel mogelijk ringen kunnen gaan verzamelen.

BUIKSCHUIVEN Na het succes van vorig jaar staat het buikschuiven ook dit jaar weer op het programma op zondag 28 april vanaf 12.30 uur. Douche- en omkleedruimte is aanwezig. Iedereen vanaf 14 jaar kan zich per team van vier personen inschrijven via buikschuiven@oranjecomite.nl.

Met zoveel activiteiten op het programma, kan het Oranjecomité extra hulp erg goed gebruiken. Aanmelden kan via pr@oranjecomite.nl.