• Aangeleverd

Oranje feestweek in Ouderkerk

OUDERKERK Ouderkerk is zich aan het opmaken voor de festiviteiten rond Koningsdag 2018. Altijd weer één groot feest, vaak ook een jaarlijkse reünie met oud-klasgenoten. Alle activiteiten worden georganiseerd door de vrijwilligers van het Oranjecomité , in de periode van zondag 22 april tot en met zaterdag 28 april.

De feestweek begint traditiegetrouw op zondag 22 april met de Familie Fiets Puzzeltocht.  Tussen 10.30 en 12.00 uur kan er gestart worden bij sporthal Bindelwijk.

VOSSENJACHT De basisschoolleerlingen mogen ieder jaar lang op blijven voor de Vossenjacht. Op maandagavond 23 april kunt u verschillende 'vossen' tegenkomen in het dorp. De kinderen uit de groepen 5 t/m 8 gaan vanaf 18.45 uur op Vossenjacht vanaf sporthal Bindelwijk.

PIGGYBACKRACE Dinsdagavond 24 april blijven de kamelen en struisvogels dit jaar op stal. Maar iedereen vanaf 12 jaar mag deelnemen aan de Piggybackrace. Inschrijven vanaf 18.30 in de Dorpsstraat en de race start om 19.00 uur.

KINDERSPELEN Voor alle kinderen van groep 1 t/m 8, staat sporthal de Bindelwijk woensdagmiddag in het teken van de Kinderspelen. Zowel in de sporthal als op het buitenterrein zijn er verschillende spelletjes.

ORANJEROEIEN Aansluitend aan de kinderspelen worden om 15.30 uur de 26e Oranjeroeiwedstrijden gehouden op de Bullewijk. De groepen 7 en 8 doen aan de Oranjeroeiwedstrijd mee en strijden tegen de andere scholen om bekers en de wisseltrofee.

VERASSINGSAVOND OUDEREN Woensdagavond 25 april vindt de traditionele verrassingsavond voor ouderen dit keer plaats in het Dienstencentrum aan de Diederick van Haarlemstaat 3. Vervoer kan geregeld worden.

KRATSTAPELEN Ook dit jaar gaan kratstapelen: vanaf 19:15 uur inschrijven op de hoek Dorpsstraat / Raadhuislaan, voor iedereen vanaf 16 jaar. 

KONINGSDAG Vrijdag is het echt feest, de vlaggen hangen uit en iedereen kleurt oranje: Koningsdag 2018. Iedereen is 's ochtends van harte welkom bij het gemeentehuis voor de aubade. Aansluitend wordt de kleedjesmarkt geopend. Evenals vorig jaar is de kleedjesmarkt in de Dorpsstraat alleen toegestaan tussen Café De Vrije Handel en het Pontje. De kleedjesmarkt in de Dorpsstraat is alléén bedoeld voor verkopende kinderen uit de groepen 1 t/m 8. .In de middag wordt de Jeugdolympiade georganiseerd op het SV Ouderkerk-terrein.

RINGSTEKEN Zaterdag 28 April om 11.00 uur is het zover rondom het Prinses Ireneplantsoen. Dan komen daar paarden en pony's aangespannen en onder de man ringsteken.

BUIKSCHUIVEN Nieuw dit jaar: Buikschuiven. Maak de borst nat, neem een aanloop en schuif met hoge snelheid over de buikschuifbaan en trek aan de bel in het zwembad. Iedereen vanaf 14 jaar kan zich per team van vier personen inschrijven via buikschuiven@oranjecomite.nl De feestweek wordt op zaterdag 28 april afgesloten met het traditionele Tonknuppelen in het Koning Willem Alexanderpark.

Het Comité is dringend op zoek naar enthousiaste mannen én vrouwen die bij de voorbereiding, of tijdens de activiteiten willen helpen. Vanaf 27 maart belt het Oranjecomité aan met het programmaboekje voor de feestelijke activiteiten rondom Koningsdag. Er zullen dit jaar een aantal collectanten starten met het gebruik van de Tikkie-App, maar nog steeds geldt: heeft u wat kleingeld in huis: 'met elke Eurocent is het Oranje comité content'.