• Marcella van Tol

Werkgroep Centrumplan houdt 'ideeënmarkt'

OUDERKERK Werkgroep Centrumplan houdt vrijdag 20 september een 'Ideeënmarkt' op het Kampje.

De werkgroep CCC Ouderkerk (co creatie centrum Ouderkerk) daagt inwoners uit om mee te denken over de toekomst van het dorpscentrum. Moet het een evenementenplein worden of een oase van rust? Moet het haventje ontwikkeld worden? Horeca? Winkels? Auto's? Verkeersweg? Fontein? Jeu de boules-baan, Supermarkt? Hoogbouw? Bomen? Grasveld? Ontmoetingsplek? Doorgang naar de Amstel? Niks veranderen, helemaal anders of een mix? Op 20 september is het woord aan de inwoners.

CCC verzamelt de ideeën en leggen die daarna in een enquête voor aan de bewoners. Op die manier krijgt de werkgroep een beeld over wat Ouderkerkers met elkaar graag zien voor de toekomst van het centrum. Alle informatie wordt verzameld in een ambitiedocument. En daarna is de politiek weer aan zet. 

BIJEENKOMSTEN De twintig leden van de werkgroep CCC zijn inmiddels drie keer in het gemeentehuis bij elkaar gekomen. In tegenstelling tot de eerste keer, is de politiek verder afwezig. Zowel college als gemeenteraad stellen zich terughoudend op en wachten op het ambitiedocument.  De werkgroep is versterkt met Stijn Hermes. Stijn is 19 jaar en vertolkt het nodige jonge geluid. Ook Lianne Stronkhorst zal zich bij de groep aansluiten. 

MEER INFORMATIE Meer informatie via www.samenmakenweouder-amstel.nl, reageren kan ook via centrumplan@ouder-amstel.nl.