• De A9 bij Ouderkerk aan de Amstel.

    petities.nl

Landelijke petitie tegen bomenkap A9

OUDER-AMSTEL In de afgelopen weken is in de media, waaronder het Weekblad voor Ouder-Amstel, aandacht geschonken aan de onrust die onder de inwoners van Ouder-Amstel is ontstaan over de geplande bomenkap voor de verbreding van de A9 en de aanleg van een benzinestation. Ook zijn er lokaal in Ouder-Amstel initiatieven gestart, waaronder een landelijke petitie.

Frank van Delden, een van de initiatiefnemers van de petitie: "Dit gaat over het kappen van 10.000 tot 14.000 bomen in Ouderkerk aan de Amstel. Dit zou nodig zijn voor het realiseren van, jawel, een benzinestation aan de te verbreden A9. Een gedubbelde negatieve bijdrage aan het klimaat."

BENZINESTATION Bij de landelijke petitie lichten de initiatiefnemers toe: "Met deze petitie willen wij aan Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur een signaal afgeven, dat het niet alleen een "not in my backyard" geval is , maar dat "Nederlanders" tegen de aanleg van NOG een benzinestation zijn. Verder dienen bij de verbreding van de A9 beperkende boomkapmaatregelen te worden getroffen. Wij verzoeken inwoners van Ouder-Amstel te tekenen, maar ook alle andere inwoners van Nederland om zo een signaal af te geven en zich solidair te tonen met de inwoners van Ouder-Amstel."

STIKSTOFARREST De initiatiefnemers vragen zich verder af of deze projecten niet vallen onder de uitspraak van de Raad van State waar het het stikstofarrest betreft.

Lees ook: Bomenkap A9 gaat door ondanks 'stikstof'-uitspraak Raad van State.

ONDERTEKENEN De petitie is inmiddels 1811 keer ondertekend en te vinden op: petities.nl.

Dorothee Klopper