• Marian Verweij

Open tuinen dagen bij Groei&Bloei

REGIO Er gaan in het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni 18 privé tuinen in de regio Amstelveen, Kudelstaart en Aalsmeer open voor publiek.

Op de volgende drie adressen zijn boekjes aanwezig en daarin zijn van elke tuin de bijzonderheden en eigenaren te vinden die graag vertellen over hun hobby. Er zijn grote haast parkachtige tuinen met een grote verzameling planten en soms met een vijver en koikarpers in veel kleuren. Maar ook een tuin waar de tweede hobby van de bewoner "spoortreinen" ook door de tuin rijd. Ook de moestuin komen bezoekers tegen.

Legmeerdijk 186, Amstelveen, hier is een grote tuin waar te midden van bloemen en fruitbomen gegolfd kan worden.

Schweitzerstraat 16 Kudelstaart, Kudelstaart , de familie van Schaik heeft na toestemming van de gemeente het binnenplein omgetoverd in een gemeenschappelijke ruimte met schitterende borders en een bank waar men elkaar kan ontmoeten.

Stommeerkade 63, Aalsmeer. Hier heeft Jos Valentin samen met de buren een nieuwe tuin moeten maken na de verbreding van het talud. Veel aandacht is er voor de bijen een andere hobby, en wil daar alles over vertellen.