• Young Leaders Ouder-Amstel

    Annelieke van Dijk

Tweede groep Young Leaders behaalt hun eindcertificaat

OUDER-AMSTEL Afgelopen zaterdag heeft de tweede groep van Young Leaders Ouder-Amstel hun eindcertificaat behaald. Stichting Coherente heeft eind 2018 een start gemaakt om via een professioneel traject jongeren uit Ouder-Amstel tot Young Leaders op te leiden. Door deel te nemen aan een tienweekse opleiding gericht op individuele- en groepsvaardigheden, talenten en individuele kracht en vervolgens gezamenlijk een project op te zetten, mogen deze jongeren zich nu Young Leader noemen. In februari start Stichting Coherente met de derde groep Young Leaders.

Deze groep heeft als project gehad om een gesprekssessie op te zetten met jongeren uit de buurt over de nieuwe donorwet. Dat hebben ze afgelopen zaterdag met succes gedaan. Zij hebben onder andere kaartjes ontwikkeld voor jongeren met allerlei vragen m.b.t de nieuwe donorwet en zijn daarover het gesprek aangegaan.

Het Young Leaders project is opgezet onder de vlag van Maatschappelijke Diensttijd en de behoefte om jongeren de vaardigheden die vallen onder 21st Century Skills aan te leren. Stichting Coherente is super trots om te mogen melden dat wij nu twee groepen Young Leaders opgeleid hebben.

In februari start Stichting Coherente met de derde groep Young Leaders. Er zijn nog een paar plekken vrij, dus mocht je tussen 12 en 15 jaar zijn en interesse hebben neem contact op met Eline Kok via 06 38 41 42 31 of stuur een email naar eline@coherente.nl.