• rieneke kroese

Ogossie… Dat was een hele zware bevalling

OUDERKERK Een stukje en foto gestuurd door lezeres Rineke Kroese over een op net oog pijnlijke situatie op het boerenland.

Zo, de vakanties zijn voorbij! Maar voor deze koe die ik in het boerenland in de Waver aantrof, dacht ik, als er een aan vakantie toe is, is deze blanke nimf het wel. Zij is echt toe aan een hele grote vakantie, want ze stond in haar kraamkamer er niet echt frivool bij.

Het stiertje leek weinig interesse te hebben in zijn moeder die op grote afstand van zijn moeder stond, tenminste ik denk dat het zijn moeder is. Zij staan als enige in dit stuk boerenland. Hij keek op grote afstand naar zijn moeder. Alsof die wilde zeggen. Wil je mij nu wel of niet?
Moeders leek zich niet echt frivool te voelen, leg dat maar eens uit aan het stiertje. Ze keek niet op of om. Dat ze melk draagt is zeker. Ik denk alleen dat moeders zich niet helemaal honderd procent voelt. Zij waren de enigen in dit stuk boerenland, om beiden wat rust te gunnen. Ik denk vooral om moeders wat bij te laten tanken. Moeders ziet er uitgewoond uit.

Ik dacht meteen. Ogossie… Dat was een hele zware bevalling. Maar ze wel een pracht stiertje op de wereld gezet. Ik denk alleen wel dat dit ventje iets te groot was, het was vast een behoorlijke dracht.

Wil je
mij nu wel
of niet?