• Inzaaien van bloemen voor Weidevogelboulevard.

    Naomi Heidinga

Officiële opening van Weidevogelboulevard

AMSTELLAND De Rijke Weidevogel Boulevard in de Bovenkerkerpolder in Amstelland wordt vandaag officieel geopend. Op de bloemen en kruiden die er groeien, komen insecten af die weer als voedsel voor weidevogelkuikens dienen.

Langs de Middenweg in Amstelveen is een uitkijkpunt gerealiseerd en op verschillende punten hangen informatieborden en zijn en kruidenrijke stroken gerealiseerd. Op de weilanden van ongeveer 10 boeren hebben vrijwilligers samen met schoolkinderen uit Amstelveen afgelopen najaar een bloemenstrook ingezaaid van twee meter breed en circa vier kilometer lang en deze stroken beginnen zich te ontwikkelen.

Amstelland is één van de weinige plekken in ons land waar het nog wel goed gaat met de weidevogels. Daar waar in andere delen van het land de grutto elk jaar afneemt met zo'n 5 procent, blijven de aantallen in het Amstelland op niveau. Een prestatie die te danken is aan de inzet van de boeren in dit gebied, met ondersteuning van ANV de Amstel, Collectief Noord-Holland Zuid en Vogelbescherming Nederland.