• Naomi Heidinga

Nieuwe skeelerbaan geopend

OUDERKERK Olympisch en wereldkampioene schaatsen Marianne Timmer heeft zaterdag de skeelerbaan aan de Ouderkerkerplas geopend. Dit deed zij samen met de burgemeester van Ouder-Amstel Mieke Blankers-Kasbergen en wethouder Sport Rineke Korrel.

Tijdens deze opening was iedereen welkom om te skeeleren. Ook is er een skeelerworkshop georganiseerd, waarbij je op speelse wijze aan de slag gaat met de techniek. Ook konden de aanwezigen op de foto met de oud-schaatser en kon iedereen genieten van verschillende demonstraties van het Ouderkerks talent.

Voor kleine kinderen was er bovendien een kinderhoek waar sportieve spelletjes klaarstonden. Daarnaast konden de kinderen geschminkt worden.

De skeelerbaan was al een hele tijd een grote wens van ijsvereniging de Amstelbocht. De plek op de parkeerplaats werd al jaren gebruikt voor skeelertrainingen van de Amstelbocht. Het asfalt, de ligging van de bochten en de geparkeerde auto's maakten het echter niet ideaal. Nu is het een duidelijk gemarkeerd gebied met specifiek 'skeeler' asfalt en iets ruimere bochten. Iedereen die wil (leren) skeeleren kan er terecht om op het gladde asfalt wat rondjes te draaien.

SPORTNOTA Op 14 mei 2009 werd door de gemeente de sportnota voor de periode 2009-2013 vastgesteld en daarin was een belangrijk actiepunt de aanleg van een skeelerbaan bij de Ouderkerkerplas. De baan is vervolgens tot stand gekomen in samenwerking met Groengebied Amstelland en door sponsoring van de provincie, Schipholfonds, het Rabo coöperatief fonds, Kurk en de Lionsclub Ouderkerk.

De skeelerbaan is voor iedereen toegankelijk.