• Coherente

Nieuw cursusseizoen in Ouder-Amstel

Voor volwassenen in Ouder-Amstel worden er door Stichting Coherente diverse cursussen georganiseerd. De meeste cursussen beginnen in september. Bij een aantal cursussen is nog plaats.

Er worden workshops aangeboden op het gebied van beweging en creativiteit, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling.

CONDITIEGYM Werken aan de conditie en de spieren. Op dinsdagochtend en op woensdagochtend in de Bindelwijk in Ouderkerk en op maandagavond en op dinsdagavond in het Dorpshuis van Duivendrecht.

HATHA YOGA de meest klassieke vorm van yoga, waarbij je door een combinatie van oefeningen en bewust ademhalen tot ontspanning komt. Er is nog plaats op maandagavond (Dienstencentrum) en op woensdagavond ( De Bindelwijk). De lessen Hatha Yoga +, op dinsdagochtend in het Dienstencentrum zijn aangepast voor mensen die moeite hebben met oefeningen op een matje. In deze lessen beoefent de cursist yoga met name in en rond de stoel. Ook hier is nog plaats.

MINDFUL YOGA op vrijdagochtend in het Dorpshuis. Een rustige, meditatieve vorm van yoga. Een ontspannen begin van het weekend. Dat geldt ook voor Yoga 55+, speciaal voor deelnemers van 55 jaar en ouder, ook op vrijdagochtend.

Liever actiever? Kom dan naar Step & Shape op maandagavond en op zaterdagochtend of Zumba op donderdagavond in het Dorpshuis, Duivendrecht. Workouts op stimulerende muziek, ondertussen een hoop calorieën verbranden en werken aan de conditie.

PILATES op woensdagochtend, Tai Chi (op maandagavond, zowel voor beginners als voor gevorderden), Critical Alignment Yoga (op woensdagavond). In deze lessen is er aandacht voor inspanning en ontspanning.

Ook in de lessen Meer bewegen voor Ouderen is nog plaats, op woensdagochtend in het Dorpshuis in Duivendrecht en in Buurthuis Waver, en op woensdagmiddag in het Dienstencentrum in Ouderkerk. Wie minder mobiel is, is er op dinsdagochtend in het Dorpshuis Stoelgymnastiek.

CREATIEVE WORKSHOPS In september starten diverse creatieve cursussen in Ouderkerk en Duivendrecht. Ook staat er een workshop Handlettering gepland. Voor wie zin heeft om iets te maken en gezellig en creatief bezig te zijn. Er zijn nog een paar plaatsen bij de cursussen 'Tekenen en schilderen' op maandagochtend van 9.30 uur en 12.00 uur in Bindelwijk, Ouderkerk en op donderdagochtend van 9.30 uur en 12.00 uur in het Dorpshuis, Duivendrecht.

Er wordt ook een naaicursus gegeven op woensdagavond van 19.15 uur tot 21.15 uur in het Dienstencentrum, Ouderkerk en op donderdagavond van 19.15 uur tot 21.15 uur in het Dorpshuis, Duivendrecht.

Creatief Atelier; op maandag (om de week) van 13.30 tot 15.30 uur, voor mensen die graag mooie dingen maken maar bij wie dat niet meer zo snel gaat als vroeger.

Workshop Handlettering: in samenwerking met Groenveld Design uit Diemen. De cursist gaat mooie letters leren tekenen. De deelnemers hoeven hiervoor geen mooi handschrift te hebben of goed te kunnen tekenen. Door middel van oefeningen en schetsen leer je een aantal technieken en aan het einde van de workshop ga je naar huis met een zelfgemaakte kaart of illustratie. De cursisten krijgen een potlood, fineliner en kaartjes mee om thuis verder te letteren. Op woensdag 27 september van 10.00 uur tot 12.30 uur in het Dorpshuis, Duivendrecht.

Het Smartlappenkoor Parels in de Polder repeteert een keer in de twee weken in Bindelwijk. Zingt u graag en houdt u van het levenslied? Het koor is op zoek naar versterking, zowel mannen- als vrouwenstemmen zijn van harte welkom. Noten kunnen lezen is niet nodig. Op donderdag klinkt er muziek uit alle windstreken in het Dienstencentrum tijdens de cursus Werelddans. Alle dansen worden stap voor stap aangeleerd.

Info en aanmelding: www.coherente.nl. Een inschrijfformulier is ook af te halen in het Dorpshuis en in het Dienstencentrum.