• Enkele sfeerbeelden van de wedstrijd die zo succesvol was voor de thuisrijders van WTC De Amstel.

    pr
  • pr
  • pr
  • pr
  • pr

Nesser Cross: prooi voor De Amstel

OUDER-AMSTEL De 14e editie van de Nesser Cross was afgelopen zondag weer een zware editie, hoewel het weer deze keer erg vriendelijk was. De thuisrijders van WTC De Amstel wisten in maar liefst vier categorieën de zege te pakken.

Er was in tegenstelling tot andere jaren weinig modder, maar de hobbelige passages op de Ringdijk en het vele op en af rijden maakten dat weer het uiterste van de deelnemers werd gevraagd. Er waren dan ook alleen maar sterke winnaars op het mooie parcours dat door de organiserende Supportersvereniging Nes aan de Amstel was uitgezet en waarop ruim 200 deelnemers zich uitleefden.

SLOTNUMMER Om 15.15 uur stortte een groot peloton renners tot 39 jaar zich het veld in tijdens het slotnummer van de dag, met in theorie ook de snelste renners. De beloftevolle Junior Owen Geleijn van WTC De Amstel had twee ronden nodig om het commando over te nemen van de leider in de competitie Dennis Soeverein uit Haarlem, en Geleijn gaf die leiding ook niet meer uit handen. Op ruime afstand werd de sterke Amstelvener Koos Jeroen Kers 2e, vlak voor Soeverein en iets verderop kwam Niek Voogt uit Ouderkerk als vierde over de streep, terwijl zijn dorpsgenoot Menno Broex als 8e over de streep kwam.

ONBEDREIGD In andere categorieën waren er eerder op de dag ook mooie zeges voor de thuisclub WTC De Amstel. Bij de Jeugd was het Amstelvener Viego Tijssen die in de oudste Jeugd onbedreigd naar de winst koerste. In de jongste Jeugd was de kleine Max Baars de snelste. In de Nieuwelingen (jongens 15/16 jaar) was er een volledig Amstel-podium met Ouderkerker Jelle Boonstra die clubgenoot Maurits Kool en thuisrijder Mees van Duren op de 3e plaats. In de Masterscategorie (een immens peloton van bijna 100 man) ging de zege verrassend naar Sander Boerkamp die de Haarlemmer Ron Vroom knap aftroefde. Op de 3e plaats eindigde de sterke Michael Breedt. Bij de Dames ging de zege naar de Amsterdamse Marianne van Leeuwen die Amstelrenster Rosan Koper aftroefde.

OUDERKERKER CROSS De Amsterdamse Crosscompetitie gaat de komende weken elke zondag door op een aantal plaatsen in de omgeving. Op 25 november vindt de Ouderkerker Cross plaats, met een Burgercross.