• Stephan Walzl

Nederlandse Reisopera in schouwburg

AMSTELVEEN De Nederlandse Reisopera komt op zaterdag 17 februari weer naar Schouwburg Amstelveen. Deze keer wordt de opera 'Siroe, re di Persia' uitgevoerd. De opera is zowel een sprookje over goed en kwaad als een ontroerend verhaal over échte mensen. .

De opera kreeg goede recensies en slechts enkele keren in de volledige geënsceneerde versie te zien in Nederland. In deze opera wordt Siroe, de oudste zoon van koning Cosroe, geconfronteerd met een achterbakse broer die uit is op de troon, een overijverige geliefde zint op wraak, een prinses die haar liefde niet beantwoord ziet en een vader die iedereen gelooft, behalve zijn eigen zoon. Maar het goede wint uiteindelijk van het kwade en Siroe bestijgt uiteindelijk de troon van Perzië.

Een uur voor aanvang van de voorstelling wordt er een gratis inleiding gehouden voor bezoekers met een entreebewijs voor de voorstelling. Bezoekers hoeven niet te reserveren, maar moeten wel op tijd komen want na aanvang wordt geen toegang meer verleend en het aantal plaatsen is beperkt..

THEATERAGENDA Vanavond (woensdag 14 februari) is in de grote zaal van de schpuwburg het theaterconcert 'Lennaert Nijgh - Een tip van de sluier' te zien en horen. Cabaretier Max van den Burg treedt vanavond op in de kleine zaal. Op donderdag 15 februari staat een interactieve theateravond vol inspiratie op het programma met Coen Verbraak, Laura Steenbergen, Patrick van Hees en Jan Kuiper. Ze brengen de voorstelling 'Op zoek naar geluk'. Cabaretier Ronald Snijders brengt in de kleine zaal een reprise van ''Welke show'. Op vrijdag 16 februari staat de hitmusical 'From Sammy with Love' op de planken. De voorstellingen 'Ma' met Eric Coron (vrijdag) en 'Opslaan als' van cabaretière Eva Crutzen (zaterdag) zijn al uitverkocht. Zondagmiddag 18 februari kunnen kinderen een muzikale tijdreis beleven met 'Lang geleden…' (6+). Dinsdag 20 februari staat de Engelse musical 'Impression of China' in de grote zaal. Woensdag 21 februari brengt Stef Bos met band zijn nieuwe programma 'Kern' in de grote zaal.

Voor meer info: www.schouwburgamstelveen.nl.