• Wethouder duurzaamheid, Axel Boomgaars, gooit zijn oude krantje weg.

    ouder-amstel.nl

Nieuwe afvalbakken

OUDER-AMSTEL Op Station Duivendrecht, Dorpsplein Duivendrecht, Sluisplein en centrum van Ouderkerk zijn nieuwe afvalbakken geplaatst.

Deze Phoenix afvalbak is uitgeroepen tot de beste circulaire afvalbak waarbij het mogelijk is om papier- en PMD-afval (plastic-, metalen-, en drankverpakkingen) gescheiden in te leveren.

Wethouder duurzaamheid, Axel Boomgaars is blij met de nieuwe afvalbakken. "Met het plaatsen van deze speciale afvalbakken proberen we mensen te stimuleren om nog meer afval gescheiden in te zamelen. Het afval kan dan worden hergebruikt en daardoor hoeft er ook minder afval verbrand te worden. Hoe meer afval we scheiden hoe beter. De afvalbakken vallen op waardoor er hopelijk ook minder zwerfafval ontstaat."
Het gebruik van de nieuwe afvalbakken gaat de gemeente enige tijd monitoren om te zien of het afval ook in de juiste bak wordt geworpen. "De bakken staan er nu net, maar we krijgen al positieve signalen terug van de medewerkers die de bakken legen, dat er al meteen goed gescheiden wordt," aldus Boomgaars.