• De jeugdbrandweer begeleidt diverse blusspelletjes.

    Brandweer Amstelveen

Nader kennismaken met brandweer

AMSTELVEEN De brandweerkazerne in Amstelveen opent op zaterdag 15 juni de deuren voor het publiek. Tijdens deze open dag geeft de brandweer inzicht in het brandweerwerk.

Van 10.00 uur tot 16.00 uur worden er diverse demonstraties gegeven en vinden er allerlei activiteiten plaats in en rond de brandweerkazerne. Zo wordt er gedemonstreerd wat de brandweer doet bij een verkeersongeval met beknelling. Daarnaast wordt gedemonstreerd wat te doen als de vlam in de pan slaat. ´Uiteraard laten we dan ook op spectaculaire wijze zien wat u dan vooral niet moet doen,´ kondigt de brandweer aan.

Voor kinderen is de jeugdbrandweer aanwezig. Deze begeleiden diverse blusspelletjes. Daarnaast kan er ook een rondje worden gereden in een echte brandweerauto.

VRIJWILLIGERS Een belangrijk onderdeel voor de open dag is de werving van nieuwe vrijwilligers. In Amstelveen heeft de brandweer een beroepsploeg en een vrijwilligersploeg. Op de open dag staat er een speciale informatiekraam over werken als vrijwilliger bij de brandweer.

Belangstellenden zijn op zaterdag 15 juni van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom aan de Oranjebaan 1 in Amstelveen. De brandweer vraagt het publiek zoveel als mogelijk op de fiets te komen.

Via het evenement op de facebookpagina http://www.facebook.com/BrwAmstelveen wordt het publiek op de hoogte gehouden.