• Pixabay

Muzieklezing over oratorium Vivaldi in De Kleine Kerk

DUIVENDRECHT Een muzieklezing over het oratorium ´Juditha Triumphans´ van Antonio Vivaldi vindt woensdagavond 9 januari plaats in De Kleine Kerk aan de Rijksstraatweg 129 in Duivendrecht.

Van de vier oratoria die Vivaldi (1678-1741) heeft geschreven, is alleen Juditha Triumphans (1716) compleet bewaard gebleven. Giacomo Cassetti schreef de tekst gebaseerd op het bjbelboek Judith. Dit verhaal had voor de Venetianen van die tijd actuele betekenis vanwege de oorlog met de Ottomanen. Vivaldi schreef er bijzondere muziek bij met een opvallend gevarieerde orkestratie.

Tijdens de muzieklezing worden fragmenten uit dit werk ten gehore gebracht en wordt informatie gegeven over de achtergrond en de betekenis ervan. De lezing heeft ook een actueel tintje want van 26 januari tot en met 5 februari verzorgt de Nationale Opera in Amsterdam een aantal opvoeringen van Juditha Triumphans.

De muzieklezing begint om 20.00 uur en staat onder leiding van ds. Wim Brouwer. Bezoekers wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Voor meer informatie: http://www.pknduivendrecht.nl