• pr

Mooiste fietsroutes in de gemeente Ouder Amstel & omgeving

In de gemeente Ouder Amstel kun je heerlijk fietsen langs de Amstel. Ook is het zeker een aanrader om Ouderkerk aan de Amstel te bezoeken. Je hebt zelf de keuze of je door de rustige polder gaat fietsen, of juist de drukte van de stad gaat opzoeken. Hieronder staan drie prachtige fietsroutes voor als je in de omgeving van Ouder Amstel wilt fietsen.

Biologische fietsroute bij Amstelveen (25 km)

Deze route brengt je door de gemeente Ouder Amstel en het Amsterdamse bos, maar ook langs 2 biologische bedrijven welke wijn en biologische producten verkopen. Je begint de route bij knooppunt 67 aan de Amstel. Als eerste fiets je naar het zuiden, waar je net voorbij De Zwarte Kat rechtsaf slaat richting Westwijk. Via Westwijk fiets je naar het Amsterdamse bos, waar je doorheen fietst om Amstelveen heen. Aan het einde van het bos fiets je richting het oosten, tot je uiteindelijk weer bij de Amstel uitkomt. Hier sla je rechtsaf om over de Amsteldijk Noord te fietsen, tot je weer uitkomt bij het startpunt. Je volgt de volgende knooppunten: 67, 68, 93, 92, 90, 88, 85, 83, 84, 60, 61 en 67.

Controleer van tevoren goed of je fiets in goede staat is. Voor het afleggen van een fietsroute is het fijn als je fiets beschikt over versnellingen, maar dit is zeker niet een 'must have'. Zoek je nog een nieuwe fiets? Kijk dan eens hier. Vergeet ook niet om wat lekkers qua eten en drinken mee te nemen. Een fietsroute hoef je zeker niet in één keer af te leggen. Kortom, genoeg ruimte om onderweg even te pauzeren en te genieten van heerlijke versnaperingen.

Rondje Ouderkerk aan de Amstel (60 km) 

Deze route begint in Ouderkerk aan de Amstel, bij knooppunt 62. Als eerste verlaat je de stad in het oosten en fiets je langs de Ouderkerkerplas. Bij knooppunt 63 sla je rechtsaf naar Abcoude, waar je doorheen fietst om vervolgens rechtsaf te slaan richting het westen. Nu fiets je langs de natuurgebieden Botshol en Waverhoek en door de polder naar Amstelhoek. In Amstelhoek steek je het water over naar Uithoorn, waarna je langs De Kwakel naar Aalsmeer fietst. Bij Aalsmeerderbrug sla je rechts, waarna je om het Amsterdamse bos en Nieuwe Meer heen fietst. Vervolgens fiets je nog vlak langs het Amstelpark terug naar Ouderkerk aan de Amstel. Om deze route te volgen, volg je de volgende knooppunten: 62, 63, 28, 50, 49, 2, 1, 39, 29, 39, 52, 51, 31, 27, 26, 25, 95, 96, 91, 89, 86, 85, 97, 81, 16, 83, 84, 60, 61 en 62.

Langs de slingerende Amstel (21 km)

Deze route laat je een rondje langs de Amstel fietsen. Je begint de route net naast Ouderkerk aan de Amstel, vanaf knooppunt 61. Als eerste fiets je aan de westkant van de Amstel richting het noorden. De westkant is de zijde welke het verst van Ouderkerk aan de Amstel af ligt. Je volgt de Amsteldijk Noord langs de Amstel, waarbij je vanzelf uit komt bij het Amstelpark. Dit is een leuke plek om te pauzeren als je wat eten of drinken hebt meegenomen. Net voorbij het Amstelpark fiets je langs Zorgvlied om de Amstel over te steken, dit doe je door via knooppunt 57 de brug over te gaan naar knooppunt 50. Je komt nu langs Sportpark Guldenhof en fietst over de Ouderkerkerdijk terug naar Ouderkerk aan de Amstel. Hier is de route nog niet afgelopen, want je gaat nu nog naar het zuiden langs de Amstel fietsen. Over de Rondehoep West fiets je naar het zuiden, waarbij je al snel langs het Amsteleiland komt. Bij knooppunt 68 steek je het water over, waarna je de Amsteldijk Zuid naar het noorden fietst. Je fietst door De Zwarte Kat en blijft naar het noorden fietsen langs de Amstel tot je vanzelf weer uitkomt waar je de route bent begonnen. Je volgt deze knooppunten: 61, 60, 57, 50, 61, 62, 68, 67 en 61.