• ANP Foto

Minder treinen door kapotte bovenleiding bij Duivendrecht

DUIVENDRECHT Het treinverkeer ondervindt hinder door een gebroken bovenleiding op het traject Weesp - Amsterdam Zuid. De schade is omvangrijk en herstel zal naar verwachting tot tenminste 17.00 uur duren.  Er zou bij Duivendrecht een bovenleiding over een lange afstand kapot getrokken zijn door een passerende trein. De oorzaak hiervan wordt onderzocht. 

MEER PROBLEMEN OP HET SPOOR In de Randstad rijden dinsdag veel minder treinen door een combinatie van oorzaken. De problemen worden vergroot omdat spoorbeheerder ProRail bij Leiden bezig is met omvangrijke werkzaamheden, aldus een NS-woordvoerder.

Op de trajecten Leiden-Schiphol en Amsterdam-Lelystad en tussen Schiphol en Diemen-Zuid rijden hoogstwaarschijnlijk tot in de avondspits ,,zeer weinig treinen".

,,ProRail heeft bij ons aangegeven dat ze zeker tot 17.00 uur nodig hebben om de bovenleiding te repareren", zegt de woordvoerder van de NS, die reizigers op deze trajecten adviseert hun reis uit te stellen of gebruik te maken van alternatief vervoer. Reizigers moeten rekening houden met extra drukte en een langere reistijd.

NS kampt eveneens met een probleem van de reisplanner. ,,Een aantal treinen die niet rijden, worden wel getoond." De reisplanner van 9292 is wel accuraat.