• Stemmen worden geteld

    ANP/Bart Maat

Met spoed stemmentellers gezocht

OUDER-AMSTEL De gemeente Ouder-Amstel zoekt met spoed stemmentellers voor donderdag 21 maart, de dag na de verkiezingen van de Provinciale Staten van Noord-Holland en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Beide verkiezingen worden op woensdag 20 maart gehouden.

De stemmentellers zijn op de dag na de gang naar de stembus nodig, omdat de gemeente bij deze verkiezingen meedoet aan het experiment centraal stemmen tellen. Dit betekent dat op 20 maart 2019 de stembureaus de stemmen alleen maar op partijniveau tellen. De volgende dag, donderdag 21 maart, vindt op het gemeentehuis in Ouderkerk het vervolg van de telling plaats, op kandidaatsniveau.

'Tellers' kunnen op donderdag 21 maart vanaf 9.00 uur tot het einde werkzaamheden voor de verkiezingen aan de slag. Zij krijgen daarvoor een vergoeding van 40 euro.

Wie mee wil helpen, kan zich aanmelden via burgerzaken@ouder-amstel.nl. Voor wie heeft deelgenomen als stembureaulid of als teller op de verkiezingsdag, is het niet mogelijk om op donderdag 21 maart mee te doen met het centraal tellen van de uitgebrachte stemmen.