• Archief BDU

Men schrijft ons: Gezellenhuis

OUDERKERK De redactie ontving een ingezonden stuk van Ria Smit over het Gezellenhuis.

Ria Smit

Met verbazing heb ik de 'column uit de raad' van Paulette Koek-Baks gelezen ,vooral daar wat betreft passage Gezellenhuis. Ik hoef de inwoners die hier al wat langer wonen er niet aan te herinneren, dat de bestemming van het Gezellenhuis niet veranderd hoeft te worden van maatschappelijk naar horeca zoals Paulette Koek-Baks in het stukje schrijft.
Want veel langer dan ik hier woon, 53 jaar, is het Gezellenhuis altijd een horeca met maatschappelijk bestemming geweest, getuige de bar en het toneel, die daar aanwezig zijn.
Rouwen, trouwen en andere festiviteiten, waaronder de langste nacht van Ouderkerk, Koninginnedagen (kindervoorstelling en de feestavond voor ouderen), vergaderingen, schoolmusicals ,toneel en wat ik nog vergeten ben, maar allemaal met een drankje en hapje.
Nu heeft Paulette Koek-Baks via facebook contact opgenomen met de familie die naast het Gezellenhuis woont. Die familie heeft kennelijk alvorens zich daar te vestigen niet geïnformeerd naar wat voor functie het Gezellenhuis heeft gehad voor de inwoners van Ouderkerk en dat dit wellicht in de toekomst weer zo kan zijn. Misschien hebben ze dat wel gedaan? Maar waarom dreigen met de Raad van State, moeten wij hier bang van worden?
Jammer, ik mag aannemen, dat Paulette Koek-Baks toch wel weet wat het Gezellenhuis betekent voor de Ouderkerkers. En dat er nu een verkeerd beeld geschetst wordt mag en kan niet de bedoeling zijn.
Hopelijk zal het niet lang duren eer het Gezellenhuis in alle glorie hersteld wordt , zodat ook de 'nieuwe' inwoners kunnen genieten van wat dit prachtige gebouw te bieden heeft.

Zie ook: https://weekbladvoorouderamstel.nl/lokaal/parochiebestuur-verrast-door-maatregel-gezellenhuis-570288