• Meesterschoenmaker ‘Richard’.

    Naomi Heidinga

Meesterschoenmaker ‘Richard’ wordt derde bij verkiezing 'Schoenmakerij van het Jaar'

OUDERKERK Meesterschoenmaker 'Richard' uit Ouderkerk aan de Amstel is afgelopen zondag derde geworden in de verkiezing 'Schoenmakerij van het Jaar'. Een prijs van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging, de branchevereniging van schoenmakers.

De Schoenmakers Vereniging zegt over het bedrijf: "Meesterschoenmaker 'Richard' is een bedrijf waarvoor de consument veelvuldig voor in actie is gekomen. De reparatie is van hoog niveau. De schoenmaker zelf heeft er alles aan gedaan om op te roepen tot de verkiezing. Ultiem gebruik van eigen publiciteit onder de klanten."

Bij de wedstrijd is de klant van de schoenmaker in eerste instantie aan zet. Ofwel de gunfactor van de klanten is medebepalend. Klanten konden hun Schoenmakerij voordragen door middel van reviews op internet en Facebook. Klanten konden het formulier op de website invullen en daarmee hun schoenmakerij voordragen. Ook kon de ondernemer zelf een campagne starten met de #SchoenmakerijvhJaar op Social Media. Of zelfs voorgedragen worden door een collega. Vervolgens zijn er diverse zaken geselecteerd voor een onaangekondigd bezoek van de vakjury waarbij er werd gelet op de kwaliteit van de reparatie in de zaak en de totale uitstraling van de schoenmakerij en de schoenmaker zelf. Belangrijk is daarbij ook dat het bedrijf een rolmodel voor de schoenmakerij kan zijn en de eigenaar een ambassadeursrol voor de hele branche kan vervullen. De jury heeft hieruit de uiteindelijke finalisten geselecteerd.

De winnaar werd Van Harn Schoenmakerij uit Nunspeet. Eigenaar Marius van Harn zal een jaar lang de ambassadeursrol voor de Schoenmakerij gaan vervullen en hij ontving een grote beker, spandoek en posters om de titel uit te dragen. De tweede prijs ging naar Schoenservice Luxa uit Utrecht.

Een aantal weken geleden kwam Richard voorbij in het kettinggesprek. Lees zijn verhaal hier.

Op zijn Facebookpagina bedankt Richard zijn volgers die op hem gestemd worden.