• ouder-amstel.nl
  • ouder-amstel.nl

Ouder-Amstel telt 75 dagen af naar 75 jaar vrijheid

OUDER-AMSTEL Nederland herdenkt in 2019 en 2020 het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. De vele vrijwilligershanden uit Ouder-Amstel hebben de handen ineen geslagen om met elkaar deze 4 en 5 mei tot een bijzondere herdenking en een bijzondere viering te maken.

Begonnen werd vandaag, donderdag 20 februari, met het hijsen van de vlag van 75 jaar Vrijheid. Zo wordt afgeteld naar 4 mei, nog 75 dagen te gaan. 

Op 4 mei is in de Amstelkerk in Ouderkerk, na de officiële herdenkingsplechtigheid, de film 'Anne Frank'  te bekijken. Verder vertrekt een groep enthousiaste lopers die avond naar Wageningen om vandaar het bevrijdingsvuur in estafette naar Ouder-Amstel te brengen.

VRIJHEIDSMAALTIJD Op 5 mei is iedereen welkom bij de speciale vrijheidsmaaltijd, gratis voor alle inwoners van Ouder-Amstel. Na het eten beginnen vervolgens de feestelijke activiteiten op 't Kampje. Maar er gebeurt de komende 75 dagen nog veel meer. Bent u bijvoorbeeld geboren in 1945? Dan is het museum Amstelland op zoek naar u voor een bijzonder interview. U kunt zich aanmelden via 75jaar@museumamstelland.nl. Verder komt er een expositie in het museum Amstelland en wordt op 1 mei de film 'Coming home' in het dorpshuis van Duivendrecht vertoond.

Burgemeester Joyce Langenacker: "Ik ben heel blij met de mooie initiatieven van alle organisaties en hun enthousiaste vrijwilligers. Zij zijn al maanden aan de slag om de 75 jaar herdenking/viering onvergetelijk te maken. Het wordt vast prachtig. Daarom vanaf deze plek alvast heel veel dank voor jullie inzet."