• Archief BDU

Hulp bij schulden

OUDER-AMSTEL Schulden ontstaan meestal makkelijk en snel. Veel mensen met schulden raken het overzicht kwijt. De gevolgen zijn dan bijna niet te overzien. Aanmaningen, deurwaarders, huurachterstand, afsluiting van gas, telefoon, elektra: het hoeft zover niet te komen.

Wie door omstandigheden tijdelijk het overzicht over de financiën en/of financiële administratie kwijt is, kan hulp krijgen van een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie. Elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur kunnen inwoners zonder afspraak terecht in het Financieel Café in Duivendrecht, in het Dorpshuis, Dorpsplein 60, Duivendrecht. Deze ondersteuning is tijdelijk en gratis. Men kan ook eerst contact opnemen met de coördinator, telefoon 06-10638246.

PERSOONLIJKE INZET EN EERLIJKHEID Schulden kunnen meestal goed worden afgelost. Maar dan wel dankzij persoonlijke inzet en die van huisgenoten. Aandacht voor de oorzaak van het probleem is bijvoorbeeld een belangrijke voorwaarde. Evenals de gezamenlijke wil om die oorzaak ook echt aan te pakken.

TRAJECT Samen met een klantmanager wordt bekeken welk traject voor schuldhulpverlening het beste past. Soms is een combinatie van trajecten nodig. Een aantal mogelijkheden zijn: - Een budgetcursus volgen bij Participe om te leren beter met geld om te gaan;  Periodieke persoonlijke begeleiding; - De klantmanager berekent hoeveel de cliënt per maand kan aflossen en gaat met de schuldeisers hierover onderhandelen.

Een Meldingsformulier is te verkrijgen op ouder-amstel.nl op de pagina schuldhulpverlening. Of bel het klantenservicepunt van de gemeente 020-4962121.