• Vrienden Museum Amstelland
  • Vrienden Museum Amstelland
  • Vrienden Museum Amstelland

Eerste editie Amstelland Sessies groot succes

OUDERKERK Stichting Vrienden Museum Amstelland hield donderdag 26 september voor het eerst 'de Amstelland Sessies'. Een evenement voor ondernemers en andere belanghebbenden uit Ouderkerk a/d Amstel en omstreken.

Een regionaal museum zoals Museum Amstelland kan niet zonder lokaal draagvlak bestaan en zeker ook niet zonder lokale ondernemers en bedrijven die laten zien dat het uitdragen van het cultureel historisch erfgoed ze aan het hart gaat. Dat vindt ook wethouder Marian van der Weele (onder andere Cultureel Erfgoed in haar portefeuille), die de middag opende. Zij was opgetogen over de mooie opkomst en sprak haar waardering uit voor het initiatief.
Onder het genot van een hapje en een drankje, kon het publiek daarna luisteren naar het bevlogen verhaal van Wilko Koning van Waternet, 'Alles wat je altijd al had willen weten over de Amstel'. Rasverteller Koning verbaasde zijn gehoor met zijn encyclopedische kennis en strooide met interessante weetjes.
Voorzitter van de vriendenstichting, Ad van Fessem, hield tot slot een vurig pleidooi voor lokale betrokkenheid. Van Fessem deed niet geheimzinnig over het doel van de bijeenkomst. 'We zoeken sponsors, maar dat kan op allerlei verschillende manieren. We hopen met zo veel mogelijk bedrijven in gesprek te komen over wat zij voor het museum kunnen betekenen.' Een tevreden Van Fessem: 'De eerste afspraken staan in de agenda.'

Stichting Vrienden Museum Amstelland organiseert in het eerste kwartaal van 2020 de volgende editie van de Amstelland Sessies. Bent u ondernemer in of rond Ouderkerk a/d Amstel en heeft u interesse, stuur dan een mail naar de secretaris van de vriendenstichting, Roderick Mirande (mail: roderikes@me.com).