• Archief

Alzheimer Café: stand van zaken over dementiemedicijn

REGIO Voor mensen die te maken hebben met dementie wordt er in de regio Amsterdam Oost, Diemen en Ouder-Amstel op dinsdag 12 november een Alzheimer Café gehouden. Tijdens de bijeenkomst zal gastspreker prof. dr. Wiesje van der Flier praten over dementie en de stand van zaken in de wetenschap.

Hoewel er nog geen medicijn tegen dementie gevonden is, gaan de wetenschappelijke ontwikkelingen rondom dementie razendsnel door. Het inzicht in de verschillende vormen van dementie neemt toe en wetenschappers zijn ervan overtuigd dat ze langzamerhand dichter bij een oplossing komen. Maar het onderzoek is nog jong, zo'n dertig jaar, en veel werk moet nog verzet worden. Op deze avond brengt prof. dr. Wiesje van der Flier aanwezigen op de hoogte van de laatste onderzoeken met betrekking tot oorzaak, verloop en behandeling van dementie. Zij is hoofdonderzoeker bij het Alzheimeronderzoek bij Amsterdam UMC.

TREFPUNT Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen die op de één of andere manier te maken hebben met dementie: mensen met dementie en hun partners, familie en bekenden, verzorgenden en hulpverleners en andere geïnteresseerden.

Elke tweede dinsdag van de maand vindt een café-avond plaats (behalve in juli en augustus), waarin iedere keer een ander thema wordt besproken en ruimte is voor ontmoeting met anderen en uitwisseling van ervaringen.

LOCATIE EN MEER INFO Locatie is het Grand Café Frankendael, Middenweg 116 in Amsterdam – Oost.

Het Alzheimer Café is open vanaf 19.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. De toegang is gratis.

Meer informatie: Ans Baard, tel. 020 699 40 97, ansbaard@hotmail.com.

Het Alzheimer Café Diemen, Ouder- Amstel, Amsterdam – Oost is een activiteit van: Buurtzorg, Cordaan, Dynamo, PCOB afd. Diemen, MaDi, en Zonnehuisgroep Amstelland.