• pr

MAANDRECEPT: Indiase groentecurry (4p)

Deze curry is rijk van smaak en super gezond! Wil je het jezelf gemakkelijk maken in deze eerste drukke weken na de zomervakantie? Maak dan een dubbele portie van de curry en eet deze de eerste dag met kip en rijst en de volgende dag met een gekookt eitje en Bombay potatoes. Het recept voor deze aardappeltjes vind je op www.marleenkookt.nl/blog.

CURRY Bak in een hapjespan met zonnebloemolie op matig vuur: 1 wortel in plakjes, 1 gesnipperde ui, 1 gele paprika in blokjes, 1.5 teentje knoflook fijngesneden, 1.5 tl mosterdzaad, 1.5 tl komijnzaad, 0.5 tl zout.

Voeg dan 375 g tomaten, tot grove pulp gehakt in een keukenmachine, 150 g bloemkoolroosjes, 3 tl kerriepoeder, snufje chilipoeder, zwarte peper, 125 ml groentebouillon, 50 g santen en 125 g sperzieboontjes toe en laat 30 min stoven.

KIP Maak een marinade van: 1 blikje tomatenpuree, 75 ml yoghurt, 3 tl tandoori kruiden, 1.5 tl zout, 1 teentje knoflook fijngehakt. Besmeer 4 platgeslagen kipdijbeenfilets met de marinade en zet 30 min in de koelkast. Rooster de kip met wat olie 20 min op 200 graden op een bakplaat in de oven. Snijd de kip in repen.

RIJST Kook 300 g basmatirijst volgens de verpakking, maar voeg wel 1 tl kurkuma, 1 kruidnagel, 2 laurierblaadjes en een snufje zout toe aan het water.

Eet smakelijk!

Maak je dit gerecht thuis? Stuur voor 16 september een foto van het eindresultaat naar marleen@marleenkookt.nl. Onder de inzendingen verloot ik een MarleenKookt kadobon t.w.v. €25!

Marleen kookt elke dag verse en gezonde maaltijden. Bezorging per elektrische bakfiets onder andere in Ouderkerk. Info: www.marleenkookt.nl