Laatste vergadering burgemeester

OUDER-AMSTEL De burgemeester van Ouder-Amstel, Mieke Blankers-Kasbergen (foto) heeft donderdag voor de allelaatste keer de raadsvergadering voorgezeten. De burgemeester stopt er mee. Op 19 december neemt Joyce Langenacker (PvdA) het stokje over.

Crys Larson, raadslid van de VVD, nam na de vergadering van donderdag het woord. Ze bedankte de burgemeester voor haar inzet voor de gemeente en voor de samenwerking. Larson heeft in de vorige collegeperiode nauw samengewerkt met Blankers-Kasbergen als wethouder.

In maart van dit jaar heeft Blankers-Kasbergen aan de koning verzocht haar per 15 december ontslag te verlenen uit haar functie. Hoewel haar tweede termijn van zes jaar nog doorloopt tot september 2019 heeft de burgemeester besloten vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart plaats te maken voor een opvolger. Dat geeft de opvolger Langenacker (1970) de gelegenheid om de start van de nieuwe raad en de vorming van het nieuwe college volledig mee te maken en mede vorm te geven. Op 12 december neemt Blankers-Kasbergen officieel afscheid. Een week later wordt Langenacker geïnstalleerd.

Stasja Bresser-Köhler