• MarleenKookt

Kwaliteit en duurzaamheid op het menu bij MarleenKookt

AMSTELVEEN Verse, gezonde en makkelijke maaltijden aan huis bezorgd. Dat is in het kort hoe de maaltijdbezorgservice van MarleenKookt zich laat omschrijven. Maar het draait om meer dan lekker eten. “Minstens zo belangrijk is onze maatschappelijk verantwoorde rol.”

Koken is Marleen’s passie, maar toen zij 7 jaar geleden samen met haar man Joris MarleenKookt begon, draaide het vanaf het begin om meer dan dat. “Ik wil mensen uitdagen op het gebied van voeding en een verantwoord alternatief bieden voor makkelijke maaltijden. De vleesgerechten die ik kook bevatten relatief weinig vlees, maar zijn wel van hoge kwaliteit en we gebruiken geen vissoorten die overbevist worden. Ik vind het belangrijk om hier rekening mee te houden. De groente en het fruit halen we vooral uit Nederland of uit onze achtertuin Europa.¨

¨Ook verspillen we zo min mogelijk voedsel. Op bestelling koken helpt hier enorm bij en ik kijk bij het kiezen van producten graag naar initiatieven die voedselverspilling tegengaan. Bijvoorbeeld de tomaten die ik in soepen en sauzen gebruik. Dit zijn trostomaten die van de takjes af zijn gevallen. Daar wordt pulp van gemaakt en dat gebruiken wij in plaats van tomaat uit blik. Ze komen uit Nederland en omdat ze klein zijn zoals zoete snacktomaatjes zijn ze vol van smaak.¨

¨We werken niet met vleesvervangers zoals vegetarische kipstukjes. Wel maken we onze eigen burgers met seitan of kikkererwten en gebruiken we vooral veel groente in onze vegetarische gerechten. Natuurlijk kijken we ook of er genoeg eiwitten, koolhydraten en vetten in zitten. Dat is vooral als we vegan koken een leuke uitdaging. Mijn ambitie is dat wij een nog hoger percentage vegetarische en veganistische gerechten aanbieden in de toekomst. Nu kun je elke dag kiezen uit twee vlees- of visgerechten en één vegetarisch of veganistisch gerecht, ik zou het graag omgedraaid willen zien en ben dit stap voor stap aan het implementeren.”

Niet alleen qua smaak en ingrediënten doet Marleen geen concessies. De gerechten worden bezorgd in witte porseleinen schalen en herbruikbare tasjes. “Porselein warmt makkelijk op en het ziet er mooi uit, maar wat vooral belangrijk is, is dat je geen plastic hoeft weg te gooien.”

ELEKTRISCHE BAKFIETSEN Bij Marleen staat duurzaamheid dus hoog op de agenda. “We willen een gezond bedrijf zijn en gezond in de maatschappij staan. We kiezen bewust onze producten en kijken waar ze vandaan komen. Onze leveranciers werken vanuit passie, leveren mooie producten en delen onze visie. En we bezorgen alle maaltijden met onze elektrische bakfietsen. Op die manier kunnen we bijdragen aan een gezonde maatschappij. Ik merk dit ook aan het soort mensen dat hier als bakfiets bezorger werkt. De populairste studie onder de bezorgers is Future Planet Studies.”

Wie nieuwsgierig is naar de maaltijden van Marleen, krijgt met de code ADV5 tot en met 28 februari 5 euro korting op de eerste bestelling bij MarleenKookt.

Kijk op www.marleenkookt.nl voor het menu.