• ouderamstel.nl
  • ouderamstel.nl

Rieneke Kroese exposeert 'Uit het hart gegrepen'

DUIVENDRECHT Rieneke Kroese exposeert tot en met woensdag 16 oktober in het Dorpshuis., Dorpsplein 60, "Uit het hart gegrepen".

Kroese is autodidact en in haar ontwerpen heeft zij een geheel eigen stijl ontwikkeld met gebruik van gemengde technieken. "Je creativiteit kunnen uiten geeft mij veel geluk en een eurekagevoel. Iets nieuws creëren en mensen inspireren."

Woorden die als een rode draad door haar oeuvre lopen met een duidelijke boodschap aan de maatschappij. De thema's rondom de omgang met milieu, de vervuiling en het wegwerpgedrag van blikjes, plastic en afval zijn haar grootste inspiratiebron. Haar schilderijen zijn opgebouwd met veel kleur, bijzondere vormen en gebruik van uiteenlopende materialen.

Een van haar geliefde onderwerpen zijn koeien. De schilderijen zijn opgebouwd uit uitgescheurde en samengevoegde krantenteksten, kunststofverpakkingen en acrylverf. Kroese heeft de gehele tentoonstelling met zorg samengesteld. Een reusachtige en bijzondere vogel - de Gierlorre - van uitgescheurde plaatjes, glaskraaltjes en acrylverf is het middelpunt van de expositie.

Naast het schilderen is Kroese auteur van meerdere toneelstukken, actief verbonden aan het kostuum- en decorontwerp van toneelvereniging Arti Amsterdam en acteert bij toneelgroep Art. Zij heeft meerdere exposities gehad in onder andere in Amsterdam.

De expositie is te bezichtigen tijdens openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.